Blogi

Nyt ei blogata vaan rillataan

Olihan hirveä peli, karmea peli, oikea pelien peli. Suomen uljaat kiekkoleijonat eivät ole mitään lukumiehiä eivätkä tunne historiaa. Ennen suomalaiset tunsivat historiaa ja tiesivät, ettei Neuvostoliiton militaarikiekkojoukkueelle mitään mahda, vaan ennemmin tai myöhemmin ne kuitenkin jyrää meitin.

 

Nykyään vastassa ei enää ole Neuvostoliiton militaarijoukkue, vaan Venäjän miljonäärijoukkue, josta ei näytä olevan kunnon vastusta SM-liigan joukkueelle, jonka pelaajien palkka on suunnilleen paperikoneen käyttäjän tasoa. Sen verran suuren ihmeen äsken todistin, että nyt minä ryhdyn rillaamaan ihan Jutilan malliin.


Kommentit (0)Ruotsin suomalaisvahvistukset

Niinhän siinä sitten kävikin, kuten muistaakseni eilen ennakoin, etteivät selvinä altavastaajina otteluun lähteneet ruotsalaiset antaneet edes kunnon vastusta kiekkoleijonillemme. Edes nuoren superlupauksen Elias Petterssonin saapuminen NHL:stä Ruotsin avuksi ei pelastanut länsinaapureitamme täydelliseltä nöyryytykseltä. Tosin ihan hyvin Elias voisi vahvistaa myös Suomen joukkuetta, koska hänen vaarinsa oli Ruotsiin jäänyt kainuulainen sotalapsi.

 

 

Muuten joku itsensä pöhköksi lukenut urheiluhistorioitsija voisi selvittää, miten monta olympiakultaa Ruotsi on voittanut suomalaistaustaisten urheilijoiden voimin. Tältä istumalta muistan, että Karvosen Toini Suomussalmelta sotalapsena ruotsiin muuttanut ja voitti uudelle kotimaalleen Toini Gustafssonin nimellä kaksi kultaa Grenoblesta.

 

 

Maarit Kalla on tähän mennessä voittanut kolme olympiakultaa ja nekin voisi ainakin osittain laskea Suomen mitalitiliin, koska Kallan mummo on Kiuruveden Huttusia. Tähän tulokseen on ainakin Savon Sanomat-lehti tutkimuksissaan päätynyt. Kallan toisen puolen isovanhemmat ovat Sieppijärveltä, josta muistaakseni olivat kotoisin myös kovat hiihtäjät Pertti ja Elli Teurajärvi.

 

 

Monta arvokisamitalia on myös superraskaansarjan entisellä painijalla haaparantalaisella Tomas Johanssonilla, jonka äiti on Muhoksen tyttöjä. Muistelen, että Johanssonin syntymäkoti oli noin viisi metriä Ruotsin puolella. Olympiakultaa Johansson ei koskaan voittanut, koska samaan aikaan painia harrasti myös muudan Aleksander Karelin.

 

 

Tämän hetken maailman kiekonheittotilaston kärjessä on Daniel Ståhl, jonka äiti on Suomen Turusta. Ståhlilla on tällä hetkellä vasta olympiahopea, mutta mies on nuori ja veikkaan hänen voittavan kultaa seuraavista kesäkisoista. Tänä kesänäkin mieheltä on syytä odottaa hurjia kiekkokaaria, koska hän palasi juuri kiekkorinkiin talvitauolta, jonka aikana on keskitytty enemmänkin voimahankintaan ja nakkasi pitkästi yli 70 metrin haamurajan. Ennustan, että kunhan mies saa vähän herkisteltyä, on 80 metrin haamuraja vaarassa myöhemmin kesällä.


Kommentit (0)Täyskaimat

Vaikka kiekkoleijonamme ovat uljas joukkue, kuten olen aiemminkin todennut, lähtee se kuitenkin selvänä altavastaajana illan otteluun Ruotsia vastaan, joten olen päättänyt mieleni tasapainon säilyttämiseksi, että seuraan ottelua vain niin kauan kuin tilanne on tasan tai Suomi on johdossa, sitten siirryn seuraamaan TV I:n puolelle puolueiden puheenjohtajien yhteenottoa.

 

 

NHL-tilastoja tutkiessani sain selville, että jostain syystä Ruotsi on saanut kisoihin mukaan peräti 21 NHL-tähteä, mutta Suomi vain muutama korkeintaan keskinkertaista vahvistusta rapakon takaa. Jokainen, joka jääkiekosta jotain ymmärtää, ymmärtää vetää tästä asiasta selkeät johtopäätökset ottelun lopputuleman suhteen.

 

 

NHL-tilastoja tutkiessani keksin myös hyvän urheilutietokilpailukysymyksen. Eli NHL:ssä pelaa kaksi saman nimistä pelaajaa, ketkä he ovat? Vastaus ei ole Niklas Bäckström, vaikka tyhmempi niin luulisi, koska suomalainen Niklas kirjoitetaan k:lla, mutta ruotsalaisella Bäckströmillä näyttää olevan etunimenään Nicklas.

 

 

Sen sijaan Sebastian Ahoja näyttää olevan kaksi. Suomen Sebastian Aho on hyökkääjä, mutta ruotsalainen täyskaima on puolustaja. Miehet eivät ole tiettävästi keskenään lähisukua, mutta sen sijaan ruotsalainen Aho on jääkiekossa kunnostautuneiden Pekka ja Tuomas Tuokkolan serkku.


Kommentit (0)Kaikissa on jotain hyvääkin

Olen viime aikoina lueskellut kirjoja, joista olen yrittänyt selvittää Donald Trumpin ja Vladimir Putinin suhteen salaisuutta ja oppinut samalla sen, että kaikista ihmisistä löytyy jotain hyvääkin. Esimerkiksi Trumpilla, joka ei ole lukumiehiä, on makuu huoneessaan kolme isoa televisiota, joita hän kykenee seuraamaan yhtä aikaa. Samaahan pystyi myös Spede Pasanen. Itseänikin viehättää ajatus, että sitten, kun lakkaan köyhtymästä ja alan rikastumaan, hankin sänkyni päätyyn ainakin kolme televisiota.

 

 

Sekin sympaattinen piirre Trumpissa on, että hänellä on samanlainen siisteyskäsitys kuin itselläni. Amerikan presidentti tosin ei itse siivoa lääväänsä, vaan hänellä käy siivooja, jolle Trump on vakuuttanut, että jos hänen paitansa on lattialla, niin sen paikka on siinä eikä siihen saa kajota.

 

 

Myös Trumpin hyvästä kaverista Putinista löytyy jotain hyvää. Itse olen ihastunut hänen huumorintajuunsa. Nimittäin vaikka miestä yleisesti pidetään maailman rikkaimpana, niin veroilmoituksensa hän lienee täyttänyt kieli poskella ja selkäkeikkanauruja päästellen. Hän nimittäin vakuuttaa kunniansa ja omantuntonsa kautta omistavansa ainoastaan vanhanpuoleisen nappisilmä-Ladan ja siihen peräkärryn, joka on tosin yhteinen naapurin miehen kanssa.


Kommentit (0)Joululahjat kannattaa hankkia hyvissä ajoin

Sen verran jatkan eilen aloittamaani kirjakehua, että jos itselläni olisi vähänkin ylimääräistä rahaa ja jos joku minulle kaupittelisi alla olevien kirjojen kaltaisia hengentuotteita, niin kyllä minä vakavasti harkitsisin ostopäätöksen tekemistä jo pelkästään säälistä ja saattaisin hyvinkin päätyä hankintapäätökseen. Kyllä taiteen vuoksi kannattaa välillä vähän uhrautuakin, niin sitten tuntee itsensä hyväksi ihmiseksi.

 

Korostaisin vielä sitä, että joululahjojen keksiminen kanssaihmisille on vuosi vuodelta yhä entistäkin enenevämmässä määrin vaikeaa ja lahjasuunnitelmien pohtiminen kannattaa sen vuoksi aloittaa jo hyvissä ajoin. Alla olevat suhteellisen kauniit kirjat saattaisivat olla ihan hyviä joululahjoja ainakin henkilölle, jolla on jo kaikkea. Noita kirjoja hänellä ei todennäköisesti vielä ole.


Kommentit (0)1-5 / 4093 Seuraava sivu >>