Palloilua

Uudempia Vimpelin savolaisasuttajia on Juha-Matti Matilainen, taustaltaan Pöngän miehiä, eli Pöngän Veikon veljenpoika. Hän näyttää olevan Vedon pelaaja-valmentaja. Eivätkä Kärkkäälän valmentajat tähän lopu.


Ihmeekseni huomasin lehtikuvasta, että Mutalan Riennon lentopallojoukkueen valmentaja Pekka Korhonen on ihan Korholan Yrjön näköinen ja tarkemmissa tutkimuksissa hänen sukujuuriensa paljastui olevan Korholanmäellä. Pekka Korhosen poikakin näyttää pelaavan joukkueen liberona.


Kylän lentopallon yleisestä tasosta kertoo se, että entinen maajoukkuepeluri Olli Nenonen on kärkkääläisen Pekka Nenosen poika. Räsäsen Valto muisteli äskettäin, että Ollin setä Esko oli 50-luvulla Pirttiselän Vauhdin hirmulyöjä, jolle passeja jakeli kauppias Tahvo Turusen 155 senttinen Vilho-poika. Vilho taas pelaili vielä ikämiehenäkin Ruotsin lentopallosarjassa toiseksi ylimmällä sarjatasolla.


Jalkapallossa Kärkkäälän kylän suurin tähti on 80-luvun HJK:n Pekka Onttonen, joka on lähtöisin Heinäselästä. Pekka muuten oli se helsinkiläisten porukan kovahermoisin mies, joka yleensä ampui joukkueen rangaistuslaukaukset. Pekka ei ole ainut palloileva Onttonen; ainakin joskus Suonenjoella järjestettiin jalkapallo-ottelu Onttoset vastaan muu Suonenjoki. Ja tietenkin Onttoset voittivat.