Blogi

3,9 senttiä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 12.04.2019 17:35

Blogi >>

Tietokirjailija Ossi Kamppinen viestitti, että eilen mainitut kuohilaat pitivät vielä sotien jälkeen kokouksiaan Petroskoin eteläpuolella Hiilisuon Sovhoosilla. Tämän sovhoosin perustivat Amerikasta tulleet suomalaiset vuonna 1931 ja siitä tuli menestystarina siihen asti, kunnes sovhoosin miehet päätyivät Karjalan joukkohautoihin. Tietääkseni siirtolaisten joukossa ei ollut kuohilaita, vaan he olivat alkuperäisväestöä.

 

 

Sitkeitä olivat siis kuohilaat uskossaan, jos he selvisivät hengissä sotien yli. Sitkeitä he olivat muutenkin, sillä jostain luin, että he elivät keskimäärin yli 80-vuotiaiksi aikana, jolloin valtakunnan keskivertomiehet kuolivat nelikymppisinä. Erikoinen asia oli sekin, että kuohilasmiehet olivat keksimäärin 3,9 senttiä keskivertoa pidempiä. Itse veikkaan, että pitkäkasvuisuuden edellytyksenä oli, että kastraatio tehtiin jo kasvuiässä.

 

 

Mielestäni maamme kastraation tuomat edut olisi huomioitava myös maamme urheiluvalmennuksessa. Sekä Suomen koripallo- että lentopallomaajoukkue kärsivät pitkien miesten huutavasta pulasta. Nuorille pelaajalupauksille tehtävä oikea-aikainen kastraatio saattaisi hyvinkin olla ratkaisu ongelmaan.

 

 

Kuohitseminen lisää miesten pituutta keskimäärin 3,9 senttiä, mutta luonnostaan pitkien miesten osalta operaatiolla voisi olla suurempikin merkitys. Luulen, että jostain 213-senttisestä pelaajasta saisi sen avulla venytettyä noin 218 senttisen, niin niillä lisäsenteillä olisi valtava merkitys muuten tasaväkisessä pelitilanteessa.

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi