Blogi

Alaraajavamma

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 04.12.2017 18:56

Blogi >>

Tietokirjailija Jarmo Korhonen on sikäli vanhan ajan herrasmies, että vaikka hän kirjassaan Vallantavoittelijat nauraa säälimättä herroille, niin köyhät, vanhukset tai sairaat hän jättää jokseenkin rauhaan. Ainut selkeä poikkeus on invalidi Matti Vanhanen, josta Korhonen useammankin kerran sanoo aika pahasti, vaikka Vanhanen on tunnetusti invalidi. Hänhän joutui luopumaan pääministerin tehtävistäkin alaraajavamman vuoksi, kuten urheilukielellä sanotaan.

 

Korhosen mukaan Matti Vanhanen saattaa yltää presidentinvaaleissa jopa 11,1 - 12,1 % kannatukseen, joka minusta tuntuu yllättävän suurelta, sillä mies ei ole mikään kansankiihottaja. Eikä Vanhanen ole Korhosen mukaan myöskään Keskustan penaalin terävin kynä; niin kirjassa väitetään itsensä Paavo Väyrysen opettaneen nuoria 1990-luvulla. Minusta kaksimetrinen Vanhanen on kuitenkin selvästi Keskustan penaalin pisin kynä.

 

Mutta sanoo Korhonen Vanhasesta hyvääkin. Loppukaneettinaan hän toteaa, että Matti Vanhanen on Kimmo Tiilikaisen ohella yksi Keskustan rehellisimmistä miehistä. Siinä näkemyksessä on jotain savolaista, jossa vastuu jää täysin kuulijalle. Jos Vallantavoittelijoista nyt hakemalla hakee jotain vikaa, niin olisin toivonut kirjan paljastavan tuppeen sahattujen lautojen mysteerin. Siihen mysteeriin en ole mistään löytänyt selitystä.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi