Blogi

Alemman tason jännitysnäytelmä Keskuskentällä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 26.07.2020 16:00

Blogi >>

Vaan olipa äsken poikkeuksellinen jännitysnäytelmä Kuopion Keskuskentällä, kun Kufu kohtasi Vaasan Ifk:n jalkapalloilun merkeissä II-divisioonan ottelussa. Kufu lukeutuu sarjan kärkikastiin, kun taas vaasalaiset ovat ihan peränpitäjiä, ja selvä tasoerohan joukkueiden välillä olikin.

 

Tosin yllättävää oli se, että vaasalaiset olivat kentällä selvästi parempia, varsinkin sen jälkeen kun Kufun yksi mies ajettiin kentältä, kun hän kampitti läpipääsemässä olleen vastustajan selvässä maalintekotilanteessa.  Pelin alkupuolella kuopiolaiset pääsivät hyökkäämään vain kaksi kertaa, mutta kummallakin kerralle joukkue teki maalin kylmän rauhallisesti. Sitten kufulainen rikkoi, ajettiin ulos ja seuranneesta vapaapotkusta Vifk kavensi.

 

Toinen puoliaika oli täydellistä vaasalaisten näytöstä, mutta he onnistuivat tekemään vain tasoittavan maalin. Suosiollisen tuomarin ja  hyvän onnen avulla kuopiolaiset pitivät pitkään tulokset tasalukemissa, vaikka vierailla oli lukuisia maalipaikkoja. Sitten Kufu hyökkäsi pelissä kolmannen kerran ja teki upean maalin Oskari Janssonin kaukolaukauksella. Ottelu päättyi lukemiin 3-2, joka on kenttätapahtumiin nähden täysin epäoikeudenmukainen lopputulos.

 

Ja nyt minä lähden seuraamaan Kupsin ja Seinäjoen Pallokerhon kohtaamista seisomapaikalta, koska istumapaikat oli myyty loppuun. Se ei olekaan yhtä jännittävä peli, koska toisensa kohtaavat valtaosin ulkomaalaisista ja ulkopaikkakuntalaisista palkkasotureista muodostetut joukkueet. II-divisioonassa sen sijaan joukkueet kootaan valtaosin omien kaupunkien pojista ja se lisää tapahtumien tunnelatausta ja otteluihin sisältyvää jännitysmomenttia.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 27.07.2020 12:36
...oli muuten hauska peli, jonka aikana ilmeni, että yhdestä juopuneesta pohjalaisesta lähtee enemmän ääntä kuin 2.000 selvästä savolaisesta - savolaiset ovat ilmeisesti hämäläisiltä perineet jonkinlaisen jäyhyyden. Joskus Kuopiossa ollut kotkalaisia ja karjalaiset vasta äänekästä väkeä ovat.
Kirjoittanut Lankomies Humis 26.07.2020 20:57
Ilahduttava Vaasanläänin vierailu Kuopiossa. En ole pohojalaanen vaan aina on Ähtärissäpelattu niitä vastaan. Toki Östermyrassa ja Nikolainkaupungissa ovat mielestäni valtakunnan parhaat jalakapallokentät - yleisöä ajatellen - umpistadion myös syyspeleihin. Aikoinaan pelattiin pienoismaaotteluita Österbotten - Vesterbotten. SJK -KuPS peli kiinnostaa nähä paikan päällä.

Kommentoi