Blogi

Amerikan löytäjä onkin Toivo Kolehmainen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 11.02.2020 22:26

Blogi >>

Yllättävä uutinen kiirii maailmalle Facebookin Kolehmaisten suvun sivulta. Nimittäin Jouni Kolehmainen on löytänyt ilmeisesti Savon Sanomista ainakin minut vakuuttavan uutisen siitä, että Kolumbus ei ollutkaan ensimmäinen eurooppalainen Amerikassa, vaan häntä ennen sinne ehti Karttulassa syntynyt Toivo Kolehmainen, joka Uudella Mantereella tunnettiin paremmin nimellä Thomas Kohl. Asiasta kertovassa jutussa epäillään sitäkin, että Amerikan matkallaan Kolehmais-Topi on jättänyt nimensä maailmanhistoriaan myös sikäli, että Hyväntoivonniemi on nimetty hänen mukaansa.

 

Amerikan todellisesta löytäjästä kertovan uutisen, jonka siis uskon olevan Savon Sanomista poimitun, voi lukea tästä linkistä:

http://www.hojot.com/huhtikuu/toivokolehmainen.png?

fbclid=IwAR1UW5bAwxDcmkuJNtvRVFFaQMmbtn99YJX-

aQoB4MNr20ClY3N8UpYKpMU 

 

Muutenkin savolaisilla on ollut merkittävä vaikutus Amerikan historiassa, koska ainakin rautalampilaisten näkemyksen mukaan Marttis-Jussi, joka Uudella Mantereella tunnettiin paremmin nimellä John Morton, perusti Pohjois-Amerikan Yhdysvaltojen valtion. Myös Kiuruvesi on ollut hyvin keskeisessä roolissa USA:ssa, koska presidentti Richard Nixon oli tiettävästi alun perin Kiuruveden Nikkisiä, eli samaa sukua, kuin työläiskeihäänheittäjä Soini Nikkinen, Kiuruveden Teräs. Lisäksi yleisesti uskotaan, että Kiuruveden Rapakkojoella asuvat eläkkeellä olevat metsuriveljekset Pentti ja Tauno Kärkkäinen ovat hyvin läheistä sukua Donald Trumpille, koska yhdennäköisyys on hyvin ilmeinen.

 

Pentti ja Tauno Kärkkäisten tapauksesta löytyy lisätietoa tästä linkistä:

http://www.koivistoinen.net/pages/posts/trumpin_

sukua_kiuruveden_rapakkojoella3733.php 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi