Blogi

Armenia onnellisten maa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 13.02.2020 18:54

Blogi >>

Munkkiprofessori Serafim Seppälä on eittämättä hyvinkin se pakinoitsija Aapelin peräänkuuluttama viisas mies, mutta yhdestä asiasta rohkenin kuitenkin olla eri mieltä hänen kanssaan, kun hän vieraili Kuopiossa filosofiaillassa.

 

Seppälä on viettänyt paljon aikaa Armenian peräkylissä ja esitti, että siellä vasta tapaa kaikin puolin terveitä ja onnellisia ihmisiä. Siellä ihmisillä on yhteisöllisyyttä. Siellä perheet viljelevät tyytyväisinä peltotilkkujaan ja lapset auttavat vanhempiaan ja isovanhemmat kasvattavat lastenlapsiaan eikä meitä vitsaavia mielenterveysongelmia juurikaan ole.

 

Tarkistin juuri asian netistä, ja köyhiähän armenialaiset todella ovat; bkt asukasta kohti on kehitysmaaluokkaa eli noin kymmenesosa meikäläisestä. Serafim Seppälä kertoikin, että armenialaisen pikkukaupungin pormestarinkin eläke on vain 80 €/kk. Jos siellä tulee vaikka terveysmenoja, niin eläke tai palkka ei riitä, vaan suvut ja naapuristot keräävät rahaa sairaan hyväksi.

 

Tapani mukaisesti pyysin puheenvuoroa ja heti sen myös sain, jonka jälkeen totesin, että jo kapitalistinenkin tiedemies on myöntänyt, että me suomalaiset olemme maailman onnellisin kansa ja sen tosiasianhan voi todeta, vaikka tarkastelemalla paikalla olevien onnesta loistavia kasvoja. Salaa mielessäni itsekin myönnän olevani äärimmäisen onnellinen ihminen, mutta jos eläkkeeni tulisi olemaan 80 €/kk, en taatusti tuntisi itseäni enää kovin onnelliseksi.

 

Sitä en älynnyt kertoa, että vahvaa ja tervettä väkeä armenialaiset ovat minunkin mielestäni. Nytkin Armenian mies pyöritteli Suomen vahvaa ja ehkä ainutta  olympiatoivoa Elias Kuosmasta mennen tullen painin EM-kisoissa.   


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 14.02.2020 21:00
Muuten tietääkseni Laine oli Dallape-yhtyeen muusikkona sota-aikaan.
Kirjoittanut Hannu M 13.02.2020 19:52
Eräs mies oli sanonut Emil Laineelle Suonenjoen torilla "raha ei tee onnelliseksi Emil oli vastannut "oletko kokeillut".

Kommentoi