Blogi

Arvo Tuominen kävi kirjastolla

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 01.11.2018 19:05

Blogi >>

Eilen tv:stä tuttu Arvo Tuominen kävi Kuopion kaupunginkirjaston kahvilassa esittelemässä viimeisimpiä Pietari- ja Karjala -kirjojaan. Se oli hyvä se, koska paikalle siunaantui uteliasta ja puheliasta savolaisväkeä ennennäkemätön määrä. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet edes sisälle.

 

On se vaan merkillistä, että itäinen naapuri kiinnostaa meitä niin kovasti. Jos Arvo Tuominen olisi kierrellyt vaikkapa Ruotsin puolen suomalaisseutuja, niin ketäpä se hetkauttaisii. Mutta Karjala ja Pietari hetkauttavat kummasti meitä suomalaisia.

 

Tuominen arveli, että yksi syy, mikä itänaapurissa meitä kiehtoo, on se, että kun suomalainen katsoo peiliin, niin hän huomaa, että ilmetty venäläinen sieltä tuijottaa takaisin. Meillä on ilmeisen yhteiset geenit varsinkin pohjoisvenäläisten kanssa,. Hupaisaa on se, että kun jokunen vuosi sitten Laatokan rannalla Staraja Ladogassa kaivettiin esille Venäjän ensimmäisen hallitsijan Ruurik-viikingin maalliset jäännökset, totesivat asiantuntijat miehellä olleen Itämeren suomalainen geeniperintö.

 

Tosin kyllähän ruotsalaisillakin on suomalaisgeenejä ja kyllähän moni kapitalistinenkin tiedemies väittää Rurikin olleen viikinki eikä esimerkiksi savolainen, mutta lahjomattoman Wikipedian mukaan  Ruurikin N1c1-haploryhmää esiintyy ylivoimaisesti eniten Suomessa (61%), Lapissa (53%) ja jonkin verran myös Skandinaviassa (mm. Ruotsissa n. 7%).  Rurikin alaryhmää N1c1a1a1a2 ei kuitenkaan Swedish Haplogroup Database:n mukaan löydy Ruotsista.

 

Monta sataa vuotta Venäjää hallitsivat sitten eittämättä Itämeren suomalaisen Ruurikin jälkeläiset, ja tverinkarjalaisen Putinin myötä ovat suomalaisgeenit palanneet suurvallan johtoon. Ilmeisesti suomalais-ugrilainen hallintojärjestelmä jatkuu myös Putinin jälkeen, koska Tuomisen mukaan virolaistaustainen Anton Vaino on äskettäin nimitetty Venäjän presidentinhallinnon päälliköksi. Hän on siis hyvissä lähtöasemissa seuraavaa yksinvaltiasta valittaessa.

 

Jossain kirjassaan Keijo Korhonen kertoo närkästyneenä, kuinka eräs juutalainen tuli Amerikassa hänelle ihmettelemään sitä, että miksi suomalaiset panevat venäläisille niin kovasti kampoihin. Ihmettelijän mukaan Venäjän pitäisi antaa nielaista Suomi ja sitten parin sukupolven perästä ahkerat suomalaiset olisivat valtakunnan johdossa. Juutalainen näyttää olleen näkemyksessään hyvin pitkälti oikeassa. 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi