Blogi

Banaanipotku

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.09.2020 15:27

Blogi >>

Eilen Kups voitti näytöstyyliin Ropsin 3-0, joten peli ei ollut mitenkään jännittävä kokemus. Ottelun jännittävin tapahtuma oli eittämättä se, kun vierasjoukkueen afroafrikkalaistaustainen pelaaja viivytteli vapaapotkun suorittamisessa ja katsomosta joku paheksui vitkuttelua huutamalla. että "annan nyt se banaani". Tuon huudon voi tulkita äärimmäisen rasistiseksi, vaikka huutaja varmaankin vetoaa mahdollisessa tulevassa rasismitutkimuksessa siihen, että hän tarkoitti huudollaan sitä, että pelaajan olisi pitänyt nopeasti pyrkiä ampumaan Kai Pahlmanin kehittämä banaanipotku.

 

Jännityksellä avasin tänään Helsingin Sanomat ja tutkin, onko lehti reagoinut tapaukseen. Alkukesästä nimittäin nuorten ottelussa kävi niin, että eräs HJK:n aasialaistaustainen pelaaja kieltäytyi tulemasta puoliajan jälkeen kentälle, koska joku katsoja oli protestoinut pelaajan kaatuilemista, kehottamalla häntä syömään lisää riisiä. Seuraavan päivän Hesarissa huudon paheksunnalle oli uhrattu urheilusivusta puolet, joka tietysti oikein onkin, koska kyllä itsekin olen sitä mieltä, että kaikenlainen rasismi on poisjuurittava maailmasta.

 

Rasismin vastaisessa taistelussa on syytä ottaa oppia siitä taistelusta, jota ennen käytiin neuvostovastaisuuden poisjuurimiseksi maastamme. Muistanpa vain, miten tärkeää esimerkiksi 1970-luvulla oli vastustaa neulanpistopolitiikkaa, jolla pyrittiin estämään Suomen ja Neuvostoliiton kansojen ystävyyden syveneminen entisestään.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi