Blogi

Brexit

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.06.2019 17:58

Blogi >>

Eilen Kupsin naiset hyökkäsivät, kuten seuran kannustuslaulussa todetaan, vankka voitontahto rinnoissaan ja voittohan siitä tulikin, mutta sangen värikkäiden vaiheiden jälkeen. Maarianhaminan Ifkn:n tytöt olivat parempia, mutta Kupsilla oli kaksitoista pelaajaa joukkueessaan, koska pahasuinen 303-päinen kotikatsomo ratkaisi ottelun, ja Kups voitti 2-1.

 

Koko pelin ajan sain hävetä, kun joukko pahasuisia miehenpuolia otti ivahuutojensa kohteeksi erotuomarin, joka sattui olemaan nainen. Pelkäsin jo jossain vaiheessa, että naistuomari pillahtaa itkuun ja keskeyttää ottelun, kuten joskus on rasististen huutelujen vuoksi maassamme menetelty. Mutta peliä ei keskeytetty, ja pahasuista yleisöä miellyttääkseen oikeudenjakaja vihelsi loppuhetkillä kotijoukkueelle kyseenalaisen rangaistuspotkun, josta Kups sitten teki voittomaalin.

 

Koska olin kesäleskenä,  ajattelin ottaa kuumasta kesäillasta ilon täysimääräisesti irti ja päätin ostaa lähikaupasta puolen litran tölkin pilsneriä janooni. Ostosmatkani ei sujunut ongelmitta, koska edessäni kassajonossa eräs brittiherrasmies yritti ostaa itselleen olutpulloa, jota kassatyttö ei suostunut hänelle myymään, koska kello oli 21.02 ja väkevien myynti päättyy Suomen maitokaupoissa klo 21.

 

Yritin selittää huonolla englannillani asiaa brittiherrasmiehelle, joka muistutti 70-luvun suosikkisarjan Mennään bussilla tarkastajaa, mutta hän ei tuntunut ymmärtävän minua, vaan vaikutti epäuskoiselta ja ainakin sillä hetkellä mielestäni myöskin hyvin brexit-myönteiseltä. Yritin selittää, että 4,7 % etanolia hän ei voi ostaa, mutta pilsneriä, kefiiriä ja hapantuneita omenia kyllä vallan mainiosti, koska niiden prosentit jäävät alle 4,7 prosentin. Brittiherrasmies katseli minua mietteliään näköisenä, vaikka kertoikin ymmärtävänsä.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi