Blogi

Ei ne jyrännykkään meitiä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.01.2019 19:02

Blogi >>

Mikäli emmentaalin vaivaama muistini ei petä, niin lähes 52 vuoden odotus päättyi eilen. Vanhat asiat muistan vielä kristallin kirkkaasti, vaikka emmentaali huonontaakin lähimuistiani ja niinpä muistan, miten Olympiastadionilla pelatussa maaottelussa vuonna 1967 Ruotsia vastaan hyökkääjä Tommy Lindholm epäonnistui keskitysyrityksessään pahasti, jonka seurauksena pallo leijaili vastustamattomasti Ruotsin maalin ylänurkkaan ja Suomi voitti Ruotsin 1-0. Samalla Suomi voitti myös Pohjoismaiden mestaruuden, joka nykyään tuntuu kovalta saavutukselta, koska onhan esimerkiksi Islanti maailman ehdotonta eliittiä.

 

Eilen Suomi vastoin ennakko-odotuksiani voitti Ruotsin Eero Markkasen tahtomaalilla ja mieleni valtaa syvä riemu. Onhan Markkanenkin tavallaan Suonenjoen Pallon kasvatteja, koska Markkasten suvun ensimmäinen edustaja, joka alkuperäiseltä nimeltään oli Esko Kolehmainen ja ruotsalaisten antamalta nimeltään Eskil Utmärkare, jonka voi kääntää Erämaan Eskoksi, asui Suonenjoen Suonteen  kylällä 1500-luvun lopulla. Hän ei ollut tiettävästi niinkään palloilumiehiä, vaan hän kunnostautui enemmänkin Nuijasotapäällikkönä.

 

Tietääkseni Eero Markkasella on nykyään vaikeuksia mahtua joukkueeseen Ruotsin rahakentillä ja niinpä eilen, kun katselin hänen esityksiään Kupsin oululaislähtöisen Markus Karjalaisen rinnalla, tuli mieleeni, että Kups voisi satsata ensi kesän Eurokenttiä varten ja ostaa Markkanen tuomaan fyysisyyttä kuopiolaisten riveihin. 

 

Onhan mies tavallaan Savon poekia, joista alkaa olla pula nykyään. Minun lapsuudessani noin puolet Suomen jalkapallo maajoukkueesta oli syntyisin Kuopiosta, mutta eilen Savoa edusti ainoastaan juonikas laitahyökkääjä Robert Taylor, joka on syntynyt Kuopiossa. Hänen isänsä pelasi siihen aikaan Kupsissa.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi