Blogi

Ennätyssaalis

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 02.04.2021 16:30

Blogi >>

Minulla on kyllä repullinen erilaisia pilkkejä, mutta en ole pilkkiä onkeeni vaihtanut reiluun 50 vuoteen ja ihan hyvin olen pärjännyt. Tänään sain sitten hyväksi havaitulla pilkilläni ennätyssaaliin eli 12 kpl pieniä ahvenensinttejä, jotka olivat muistia kuin pirut. Laskin ne varovasti takaisin avantoon jatkamaan leikkejään lajitovereittensa kera, koska kissaakaan ei enää meillä ole eikä nykyajan kissat edes syö ainakaan perkaamattomia kaloja. Tosin jos joskus pääsen elakkeelle, opettelen tekemään patakukon.

 

Pilkkisää oli mitä mainioin, mutta muita kavereita ei Pettäiselle tullut, kuin kaksi puolikesyä joutsenta, jotka ovat ensimmäinen varma kevään merkki. Nähtäväksi jää, koska nuo ihmistä pelkäämättömät linnut oppivat vaatimaan pullaa, kuten sorsat, nuo entisen erämaajärvien arat linnut ovat oppineet tekemään. Jostain merkillisestä syystä telkät eivät suostu syömään kädestä.

 

Muistanpa, miten hamassa nuoruudessani aurinkoisena kevätpäivänä jää olisi ollut mustanaan pilkkimiehiä. Ennen pohjoismaisen hyvinvointivaltion syntyä köyhät ja pieneläjät onkivat kaloja nälkäänsä, koska silloin ei vielä kaupoissa jaettu puoli-ilmaiseksi Norjan valmiiksi perattua kassilohta.

 

Myönnän tosin itsekin, että kassilohea syön mieluummin, kuin alan ahvenensinttejä perkaamaan. Brysselissä kuulemma hauki maksaa enemmän kuin lohi, mutta itse en ole haukeen sen jälkeen mielelläni koskenut, kun yritin turhaan syödä itse paistamaani kuusikiloista enkä asiassa onnistunut, vaan kannoin sen biojätteeseen.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi