Blogi

Entinen kohupastori

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.03.2018 19:10

Blogi >>

Entinen kohupastori, pieni ja vikkelä ja eräiden naistoimittajien mukaan myös vikkeläkätinen, Mitro Repo on noussut taas otsikoihin, koska oikeudessa käsitellään hänen 90.000 euron korvausvaatimuksiaan aiheettomien potkujen vuoksi.

 

Toivottavasti Mitron kanne menestyy, koska vääryys on taas vallalla. Mielestäni mies on papinvirkaansa hoitanut asianmukaisella vakavuudella ja hartaudella; totiset uusmaalaiset hänen seurakunnassaan, jotka muuten luokitellaan etnisesti hämäläistosikoiksi, eivät ymmärrä sitä, että Karjalassa hautajaiset ovat hauskemmat kuin Hämeessä häät. Karjalassahan kuolema on iloinen asia, koska kärsimys on päättynyt ja vainajan on siirtynyt tuonilmaisiin iloihin.

 

On paheksuttu mm. sitä, että Mitro on leskelle hautajaisissa tokaissut, että, "jaaha, sinäkin pääsit tulemaan". Itsekin voisin vallan mainiosti sanoa noin, enkä pahaa tarkoittaisi, vaan pelkästään hyvää. Tänäänkin lehdessä kerrottiin, että vuosittain satoja vainajia haudataan ilman ainuttakaan saattajia. On kiva, että edes leski on ehtinyt kiireiltään paikalle.

 

Ja sitäkin on paheksuttu, että pastori on hautajaisissa ensimmäisenä ollut ruokapöydässä. Minusta sen kuuluukin olla niin; kyllä meillä päin pappi on aina ensimmäisenä pöytään suorastaan patisteltu, jotta muutkin pääsevät ottamaan surusta. Kertoman mukaan Isä-Mitro meni syömään ekana ja patisteli paikalla olleita "kauniita neitsykäisiä" seurakseen. Minusta tuon kauniimmin ei voi naisille edes haastaakaan. Se on ilon päivä se sellainen hautajaispäivä jollekulle ikäneidolle, jolloin Mitron kaltainen vireä pastori häntä kauniiksi neitsykäiseksi nimittää. 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi