Blogi

Erilainen urheilijanuori

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 07.09.2020 16:19

Blogi >>

Suomi, isiemme maa, voitti eilen vieraskentällä veljeskansa Irlannin jännittävien vaiheiden jälkeen jalkapallossa, tuossa maailman seuratuimmassa urheilumuodossa ja se on hyvä se. Parempi voitti ja se on hyvä se ja pulinat pois. Irlanti on Fifan ranking-listan 36. ja Suomi 58., joten olemme nousemassa tässäkin asiassa hyvää vauhtia sivistyskansojen joukkoon.

 

Sen sijaan yleisurheilurintamalla hävisimme Ruotsille sekä miesten että naisten rintamilla. Tosin miesten rintamalla olisimme voittaneet, mikäli Topi Raitanen olisi suostunut osallistumaan 3.000 metrin esteisiin. Jostain syystä ei suostunut eikä edes media ole miestä tästä asiasta ahdistellut. Minun nuoruudessani media, eli Pekka Tiilikainen ja Paavo Noponen, olisi ahdistellut  ja jopa Urheiluliiton herrat olisivat langettaneet kilpailukieltoja.

 

Pikkuisen lattea ja väritön oli Ruotsi-ottelu ja lisäväriä olisi kaivattu. Sitä olisi saatu, jos vaikkapa hiihtäjä Iivo Niskanen olisi värvätty osallistumaan 10.000 metrin juoksuun. Hän ei olisi jäänyt siinä sakissa viimeiseksi. Lisäväriä olisi saatu myös siten, että lupaava 16-vuotias kosmetologiksi opiskeleva korkeushyppääjä Jere Nyström olisi ollut maaottelussa mukana.

 

Hesarin kuukausiliitteessä on tästä lupaavasta hyppääjästä ja erilaisesta nuoresta juttu ja hän tulee olemaan jatkossa yleisurheilukilpailujen väriläiskä, jota aion vielä käydä katsomassa yleisurheilurintamalla. Nähtäväksi jää osallistuuko hän jatkossa miesten vai naisten kilpailuihin. Harvoin muuten näkee yhtä paljon Barbie-nukkea muistuttavaa ihmistä. Katsokaa vaikka itse: 

 

https://www.hs.fi/kuukausiliite/

art-2000006621674.html

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi