Blogi

Freddy Adu

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 29.06.2020 19:35

Blogi >>

Iltasanomissa oli mielenkiintoinen juttu jalkapalloilija Freddy Adusta, josta veikattiin viitisentoista vuotta sitten tulevan uusi Pele, kun hän vasta 14-vuotiaana USA:n nuorten maajoukkueen riveissä piti pilkkanaan muutaman vuoden vanhempia vastustajiaan. Nuorten otteluissa hän oli häikäisevän taitava, mutta sitten hän katosi julkisuudesta.

 

Viisi vuotta sitten tämä uusi Pele putkahti suomalaisten tietoisuuteen, kun hän siirtyi Kupsin riveihin. Tietysti hälytyskellojen olisi pitänyt silloin soida, että kaikki ei ole kunnossa, kun oikein maailmanluokan supertähti muuttaa Kuopioon. Eikä kaikki ollutkaan kunnossa, sillä mies itse oli niin rapakunnossa, ettei mahtunut Kupsin edustusjoukkueeseen, vaan palasi II-divisioon Kufussa tehden joukkueelle yhden, tosin sitäkin näyttävämmän maalin.

 

Adusta piti tulla maailman huippu, mutta niin ei käynyt, hän oli hyvä vain juniorina. Vähän samanlainen tapaus oli myös eräs Kupsin ulkomaalaistaustainen lahjakkuus, joka tuli tietoisuuteeni, kun hän esiintyi B-juniori-ikäisenä A-junnujen joukkueessa ja teki siinä pelissä Kupsin kaikki kuusi maalia ja hänelle luovutettiin ottelun jälkeen peräti kaksi knallia kahden hattutempun kunniaksi.

 

Mutta ei tainnut tulla hänestäkään Kupsin miesjoukkueeseen vahvistusta. Nyt vähän yli kaksikymppisenä hän näyttää edustavan Mikkelin Kissojen II-divarin joukkuetta. Freddy Adusta kertova jutun voi lukea alla olevasta linkistä.

 

 

https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art

-2000006547579.html

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi