Blogi

Glen Kamara - vuoden urheilija maassamme

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 15.10.2020 16:33

Blogi >>

Kamara on vanha suomalainen sana, joka tarkoittaa kovaa pintakerrosta, kuorta tai nahkaa. Mutta Kamara on myös parhaan, lähes maailmantähtien luokkaa olevan, suomalaisen jalkapalloilijan sukunimi, ja olen vahvasti sitä mieltä, että Glen Kamara tulisi valita ensi joulukuussa, jos Luoja sen suo, järjestettävässä juhlavassa urheilugaalassa Suomen Vuoden urheilijaksi.
 
Nimittäin taas eilisiltana Glen Kamara oli jälleen kentän paras pelaaja, kun Suomi, isiemme maa, jatkoi voittokulkuaan Kansojen Liigassa kukistamalla sisukkaan Irlannin joukkueen niukasti 1-0. Se tarkoittaa sitä, että Suomi on lohkossaan vähintään toinen ja laskelmieni mukaan noin 5 %:n todennäköisyydellä jopa lohkon ykkönen, koska Wales on kaadettavissa vieraskentällä hyvän päivän sattuessa.
 
Parhaaseen A-luokkaan nousemisesta seuraisi se, että Huuhkajat kuuluisivat ensi kaudella parhaaseen Kansojen Liigan A-luokkaan, josta taas seuraisi se, että juhlavassa Urheilugaalassa Suomen jalkapallomaajoukkue valittaisiin Vuoden joukkueeksi, maajoukkueen valmentaja vuoden Valmentajaksi ja kuten aiemmin jo kerroin, Glen Kamara Vuoden urheilijaksi.
 
Muuten on hyvin tummaihoisella Kamaralla muutakin suomalaista, kuin vahvasti suomalainen sukunimi. Hän on syntynyt Tampereella, jonne hänen vanhempansa tulivat pakolaisina. Varhaisvuotensa hän vietti Espoossa ja uskon vahvasti, että hän ymmärtää ainakin jonkin verran suomea, koska muutti vasta 12-vuotiaana Lontooseen.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi