Blogi

Hävetkää Huuhkajat

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 12.10.2021 21:12

Blogi >>

Suomen jalkapallomaajoukkue ei ole pelillisesti maailman huonoin. Sen osoitti äskeinen selvä voitto vieraskentällä Kazakstanista. Mutta laulannollisesti maajoukkueemme on maailman huonoin jalkapallomaajoukkue. Äsken Kazakstanin maajoukkueen joka jätkä päästeli käsi sydämellä kansallislaulunsa häpeämättömästi täysin palkein, mutta sen sijaan Huuhkajien ujo ääntely ja ynähtely oli kerrassaan ennen kuulumatonta.

 

Niin taiteellisesti heikkoa kansallislaulun esitystä ei ole nähty ihmiskunnan historiassa sitten vuoden 1973 jääkiekkoilun mm-kisojen, jolloin maamme joukkueen silloinen kapteeni jollotteli Maamme-laulun ensimmäistä säettä siihen asti, kunnes koko muu maajoukkue röhähti oikein selkäkeikkanauruun.

 

Selitys Huuhkajien poikkeuksellisen vaisuun laulannolliseen esitykseen oli varmaankin se, että Paulus Arajuuri puuttui joukkueesta. Arajuuri on musikaalista sukua ja hänen veljensä on vallan ammattimuusikko. Tosin jalkapalloilija Arajuuren Maamme-laulun esitystä häiritsee se, että häntä naureskelee iloisesti suorituksensa aikana. Muualla maailmassa kansallislaulu yleensä esitetään hullunkiilto silmissä.

 

Olisi parempi, ettei Suomen jalkapallomaajoukkue edes yrittäisi laulaa kansallislaulua, vaan tyytyisi vain seisomaan tuimannäköisinä sen soidessa. Muistanpa, että MM-kisoissa 2014 Saksan maajoukkue välieräottelussa Brasiliaa vastaan seisoi hiirenhiljaa kansallislaulun soidessa, kun taas brasilialaiset päästelivät vielä säestyksen jälkeenkin raivokkaasti pari ylimääräistäkin säkeistöä sillä seurauksella, että  koko joukkue joutui happivelan puolelle. Niinpä peli oli 5-0 Saksalle ennen kuin brassit palautuivat laulamisen rasituksista ja ottelu päättyi lopulta 7-1.

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi