Blogi

Haipuvat mitalihaaveet

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 25.03.2020 18:17

Blogi >>

Tokion olympialaiset siirtyvät ainakin vuodella ja sen päätöksen myötä haipuivat Suomen mitalihaaveet vallan anhittomiin. Nimittäin maamme vahvin mitalitoivo nyrkkeilijä Mira Potkonen saavuttaa ensi marraskuussa kypsän 40 vuoden iän ja nykysääntöjen mukaan hän ei enää saa nousta olympiakehään. Toivottavasti tätä sääntöä muutetaan ennen kisoja.

 

Kirjoitan tätä Uukuniemen Urheilijoiden verryttelyasu ylläni enkä malta tässä yhteydessä olla mainitsematta, että pienehkö mitalitoivo on kuitenkin Uukuniemn Urheilijoiden sitkas naiskävelijä Tiia Kuikka, joka talvella loukkaantui pahasti jäätyään harjoituslenkillä auton töytäisemäksi, ja kun olympialaiset siirtyvät, antaa se lisää toipumisaikaa Tiialle, joka saattaa hyvinkin yllättää naisten 50 kilometrin kävelyssä. 50 km:n kävely on ilmeisesti viimeisen kerran olympialajina, koska sitä matkaa pidetään liian vaativina naisille, joka näkemys tuntuukin hyvin perustellulta.

 

Olen sitä mieltä, että äskettäin painiuransa lopettanut vasta 25-vuotias Petra Olli saattaisi hyvinkin olla vielä vahva mitaliehdokas, mikäli hän peruisi lopettamispäätöksensä ja palaisi molskille. Ehdotankin kansalaiskeräystä Petran pään kääntämiseksi. Itse olen valmis maksamaan kansalaiskeräykseen ainakin viisi euroa, jotta Petra saadaan muuttamaan mieltään.

 

Toivottavasti joku eteläpohjalainen lukee tämän ja pistää kansalaiskeräyksen pystyyn. Eteläpohjalaisethan ovat tunnetusti aikaansaapaa väkeä. Muistelen, että joskus toista kymmentä vuotta sitten oli Unkari Formulakisat peruuntumassa, koska radalle laskeutunut pöly oli estää ajamisen eikä unkarilaisten toimeliaisuus meinannut riittää asian hoitamiseen. Silloin Pohjanmaalla kerättiin jo väkeä Unkarin radan putsaamistalkoisiin ja halukkaita pyydettiin ottamaan oma luuta ja Lainapeitteen kevytpressu mukaan.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi