Blogi

Halla-aho ja Ringo

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 14.11.2020 16:52

Blogi >>

Lauri Nurmen kirjassa kerrotaan, että Jussi Halla-aho, joka on sotilasarvoltaan siviilipalvelusmies, harrastaa ammuntaa ja pistoolien keräilyä. Tieto ei ole minulle yllätys, koska joskus vuosi sitten vierailin hänen blogillaan, jossa hän kertoi olleensa juuri tupakalla, joka on muuten puoluejohtajalle täysin sopimaton pahe, ja joku ohikulkenut miehenpuoli oli ehdottanut hänelle suuseksin harrastamista; täyttä varmuutta ei mielestäni ole siitä, oliko tarjouksen tekijä vakavissaan.

 

Halla-aho kirjoitti ajatelleensa silloin, että noutaa sisältä pistoolinsa ja ampuu miehenpuolta päähän. Kirjoitus tuomittiin jyrkästi yli puolue rajojen, ja selvä enemmistö tuomitsi ajatuksen siitä, että homoja voisi ampua pistoolilla päähän. En usko, että Halla-ahokaan kirjoituksellaan tarkoitti sitä, että on hyväksyttävää se, että homoja ammutaan pistoolilla päähän, mutta hän rehellisesti tunnusti, että jostain syvältä alitajunnasta oli moinen idea hänen humeettirasiaansa noussut. Epäilen, että jos joku punavihreä feministi olisi kirjoittanut  samanlaisen jutun blogillaan, häntä ei olisi tuomittu lainkaan, vaan se olisi vain osoitus yhteiskunnan tasa-arvoistumisesta ja naisten vapautumisesta.

 

Punavihreässä mediassa, kuten Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, Iltalehdessä ja Yleisradiossa, on luotu kuva Jussi Halla-ahosta tunnevammaisena ihmisenä, mutta tämä ei ole koko totuus, sillä kyllä miehellä on kykyä empatiaankin, sillä hän on innokas eläinsuojelija. Jo pikkupoikana häneltä pääsi itku, joka ymmärrettävää onkin, kun toiset vintiöt repivät raajat irti sammakolta.

 

Olen tässä lyhyen ajan sisällä lukenut sekä Tapio Rautavaaran ja Jussi Halla-ahon elämäkerrat ja jotenkin humeettirasiaani jostain alitajunnasta on kummunnut Rautavaaran levyttämä tarina yksinäisestä pistoolisankari Ringosta, jota hiljennymme kuuntelemaan:

https://www.youtube.com/watch?v=W8OWB9k

_Cxw&lc=UghbIQgENI6zt3gCoAEC

 

 


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 14.11.2020 21:30
Olenpa itsekin katsonut tuon naapurin pojasta kertovan elokuvan, mutta tuo kohtaus ei jäänyt mieleeni. Jalkas-Kari taisi olla jonkinlainen oman aikansa Rautavaara. Jostain syystä suomalainen viihdetaiteilija ei menesty, jos on vesipoika.
Kirjoittanut Larry Holmes 14.11.2020 17:47
Klabbi, mäkimies ja iskelmälaulaja. Hänestähän tehtiin elokuva ja kävin sen katsomassa elokuvateatterissa niin kuin muutkin ja huomasin, että tässähän on elokuva joka pitäisi joskus yksin katsoa. Elokuvassa on kohtaus kun poliisit ja vaimo raahaa yllä kotona möykkäävää laulajaa, joka haluaa vain laulaa täysillä Rautavaaran Ringo kappaletta.

Kommentoi