Blogi

Hatut ja myssyt

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 20.01.2021 16:02

Blogi >>

Kiivaana velloo edelleenkin sosialistisessa mediassa keskustelu Aleksei Navalnyin tapauksen tiimoilla ja edelleenkin jako hattuihin ja myssyihin on olemassa. Suomen politiikassahn ovat perinteisesti poliitikot jakautuneet kahteen puolueeseen eli hattuihin ja myssyihin. Viime vuosikymmeninä on perinteinen myssypuolue ollut vallalla ja niinpä kansamme historia on ollut 75 vuoden ajan huikea menestystarina. Suomen myssyjen linja on ollut se, että riippumatta siitä millainen hirviö hyvässä itäisessä naapurissa on vallalla, on Suomen oltava asian suhteen kuin pissi sukassa ja pyrittävä kehittämään ja syventämään ystävyyttä naapurusten välillä kaikin käytettävissä olevin keinoin niin maalla, merellä kuin myös ilmassa.

 

Tällä hetkellä hattupuolue hallitsee Suomen ulkopolitiikkaa ja maamme johtavat poliitikot ovat ilmoittaneet, etteivät he tykkää ollenkaan siitä, että Venäjän valtio myrkyttelee ihmisiä pitkin maailmaa ja aikoo ilmeisesti pistää opposition näkyvimmän poliitikon ehkä vuosiksi linnaan, kun tämä on herjannut sotaveteraaneja. Ymmärrän hattupuolueen edustajia, vaikka itse kuulunkin myssyihin ja olen sitä mieltä, että nyt kun USA on hyvää vauhtia näköjään ajautumassa sisällissotaan, on Suomen ja maailmankin kannalta parempi, ettei Venäjä ajaudu sisällissotaan, vaikka siellä pitäisikin valtaa hirviö, joka myrkyttää muutaman ihmisen vuodessa ja pistää sotaveteraanin herjaajan linnaan.

 

Muuten juttelin tänään puhelimessa erään Suomessa asuvan sivistyneen venäläisen kanssa ja kysyin hänen kantaansa Navalnyihin ja hänen jyrkkä kantansa oli se, että mies on huijari sekä myös Lännen sätkynukke ja että myrkytyskin oli lavastus. Ilmeisesti maassamme asuvat venäläiset saavat tietonsa maailman asioista Venäjän mediasta. En ryhtynyt kinaamaan, vaikka itse olen sitä mieltä, että on kerrassaan törkeää, kun valtio myrkyttelee ihmisiä ja pistää heitä tekosyyllä vuosiksi linnaan, vaikka nämä huijareita olisivatkin.

 

Tässä yhteydessä on syytä palauttaa mieleen, että luin juuri tuossa Obaman muistelmia ja hänen mukaansa hänen presidenttikaudellaan muutama vuosi sitten Putinin hallitus muistutti yhtä paljon rikollista syndikaattia kuin perinteistä hallitusta ja tuon syndikaatin lonkerot ympäröivät Venäjän taloutta joka puolelta. Siihen, mikä Venäjän tilanne on tänä päivänä, Obama ei ota kirjassaan kantaa.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut VJL 20.01.2021 20:37
Nykyinen valtakunnansyyttäjä on kovasti paneutunut ihmisten vanhoihin sanomisiin, kuinkahan se menee jo edesmenneitten kohdalla?
Kirjoittanut ak 20.01.2021 20:12
Pitkään mietin pitäisikö tämä kansanryhmään kohdistuva kommentti poistaa, mutta olkoot nyt - Facebookin tietokone muuten tuon poistaisi....
Kirjoittanut LJV 20.01.2021 20:01
Kyllä se Kekkosen vanha tokaisu on edelleenkin ajakohtainen: "..... .. ....., ...... ...... .......s."

Kommentoi