Blogi

Heinolan ääreislajit

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.04.2018 14:45

Blogi >>

Heinolalaiset arvostavat extreme-urheilua, eli ääreislajeja, kuten itse asian suomentaisin. Jokunen vuosi sitten Heinola niitti mainetta maailmalla saunomisen mm-kilpailujen kotikaupunkina; tosin viimeisin mm-löyly -kilpailu taisi jäädä näillä näkymillä viimeiseksi ja vaille virallista voittajaa, kun eräs kovapintainen venäläiskylpijä antoi lauteilla kaikkensa, eli kansankielellä paistui lauteille kuoliaaksi ja hänen sinnikäs suomalainen kanssakilpailijansa vietiin ambulanssilla teholle, jossa hän oli kuukausia henkihieverissä.

 

Heinolalaiset ovat luopuneet ainakin joksikin aikaa kilpasaunomisesta ja siirtyneet sen sijaan kilpailemaan syömisessä. Parhaiten on menestynyt suursyömäri Jesse Pynnönen, joka sijoittui varhain tänä aamuna käydyssä Gringo Bandito Chronic Tacos Challenge -syömäkilpailussa kuudenneksi. Hän söi kymmenessä minuutissa 74 tacoa. Tulos on mainio, mutta parannettavaa silti jäi, koska kisan voittaja japanilainen Takeru Kobayashi söi kisassa 154 tacoa.  Tietooni ei ole tullut, että kukaan olisi kamppailun aikana poksahtaen haljennut.

 

ItäHäme -lehdessä Pynnönen kertoo, että hän aikoo jatkaa lajin parissa, vaikka mahdollisuudet kilpasyömiseen Suomessa ovat vähissä. " Palaan ensi vuonna jälleen kisaamaan ja aion parantaa jälleen omaa ennätystä. Harva Suomessa ymmärtää kuinka kovia kisaajia nämä ammattilaiset ovat. Heidän lyömiseksi pitää töitä tehdä todella paljon, Pynnönen korostaa."

 

Tässä yhteydessä on syytä korostaa lajin kovuutta ja vaativuutta. Normaalin ihmisen vatsalaukku on noin 1,5-litrainen, mutta armottomalla vedenjuonnilla Pynnönen on onnistunut venyttämään vastaavan elimensä peräti 9-litraiseksi.   


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi