Blogi

Hyönteiskato

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.06.2021 15:52

Blogi >>

Tällaisenä poikkeuksellisen rikkaana sääskikesänä suomalaisen on vaikea uskoa, että suuri uhka ihmiskunnan tulevaisuudelle on hyönteiskato. Tämän kauhistuttavan asian opin, kun juuri lukaisin Erkki Tuomiojan vastailmestyneen kirjan Tulevaisuuden varjossa - selviääkö ihmiskunta. Teos on niin synkkää luettava, että vallan harmittaa, että kansan mielenkiinto päälle painavan maailmanlopun sijasta onkin kiinnittynyt pääministerin aamiaisin.

 

Tuomioja kertoo esimerkiksi sen, että tutkijoiden mukaan luonnonsuojelualueillakin lentävien hyönteisten määrä on vähentynyt 75 %. Mies itsekin on ihmetellyt sitä, kesäisestä järvimaisemasta ovat hävinneet ennen niin yleiset hyönteisparvet. Ja tosiaankin itsekin tuon luettuna muistin, että minun nuoruudessani hyttysparvien oli tapana järjestää näyttäviä tanssiaisia, mutta enpä ole noita tanssiaisia pitkään aikaan havainnut. Kuten en myöskään kiiltomatoja, ja ennen isot ja pörröiset kimalaiset ovat kääpiöityneet ja muuttuneet muutenkin kituliaan näköisiksi.

 

Tuomiojan mukaan hyönteiskadon syynä saattaa olla uusien teknologioiden tuottama sähkömagneettinen säteily. Tuo on näkemys, josta kaipaisin asiantuntijoiden tutkittua tietoa. Ennen aina naureskelin sähkölaitteiden säteilyä pelkääville ja korostin heille, että itse en ainakaan polkupyörändynamosta halua luopua, vaikka se levittääkin säteilyään ajajansa sukusolujen välittömässä läheisyydessä.

 

Toisaalta yksi ihmiskunnan tulevaisuutta varjostava haaste on se, että ihmiset näyttävät olevan menettämässä kykynsä suvunjatkamiseen eikä senkään asian perussyytä ole luotettavasti selvitetty; ehkäpä selityksenä on sähkömagneettinen säteily, jota myös polkupyörändynamot levittävät.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 11.06.2021 09:28
Itsekin olen aika synkällä mielellä Telluksen tulevaisuuden suhteen ja ihmettelen, ettei kuntavaalien alla kukaan ottanut esille sitä, että kuopiolaistenkin tulisi käynnistää toimet siirtokuntien perustamiseksi avaruuteen.
Kirjoittanut Hannu M 10.06.2021 17:44
Pielaveden Vuorimäelle missä on vanhoja metsiä suunnitellaan 19 tuuliturbiinia. Aukeaksi hakataan 1000 hehtaaria. Ruotsissa on mennyt jo tuulivoima yhtiö konkurssiin. Saksassa on jätetty kaatuneita turbiini mastoja maastoon. Eihän turbiinit toimi edes pakkasella koska silloin ei kovin tuuli käy. Kuka siivoa sotkun jonka yhtiöt jättävät maastoon? Kunnat haalivat näitä alueelleen verojen toivossa, luulen että ahneella on p.......loppu. Tellusta ei pelasta enää muu kuin herkästi leviävä heti tappava virus rutto ym.

Kommentoi