Blogi

Ihmiskunnan kauhea loppulaukka

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.10.2018 20:32

Blogi >>

Aamulla herätessäni olin vielä Kupsin upean peliesityksen synnyttämän hyvän mielen vallassa, mutta sitten aamu-uutisissa kerrottiin, että ihmiskunnan kauhistuttava loppulaukka on alkamassa kiihtyvän kasvihuoneilmiön muodossa ja että maailman loppu tulee lähivuosikymmeninä. Se ajatus kyllä masentaa lokakuisena maanantaiaamuna. Jonkin verran tietysti lohduttaa se, että minun tuskin tarvitsee sitä vihoviimeistä loppulaukkaa olla näkemässä.

 

Tässä yhteydessä haluan kuitenkin muistuttaa, että joku voisi edes yrittää vielä tehdä jotakin. Suomi, jossa asuu harvinaisen järkevä kansa,voisi toimia esimerkkinä. Niinpä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen muodostetaan kaikkien puolueiden yhteinen hätätilahallitus torjumaan maailman loppua eikä tyhjänpäiväisistä asioista enää kinasteltaisi.

 

Maailman lopun voisi Pilliklupi-5 -askin kanteen tekemieni laskelmien pohjalta, jotka olen esitellyt aiemminkin, torjua seuraavasti: 

Maapallolla on tällä hetkellä peltoa 15 miljoonaa neliökilometriä ja laidunmaata sen lisäksi kaksinkertainen määrä. Mikäli tuosta valtavasta maa-alasta 10 miljoonaa neliökilometriä muutetaan omenapuumetsäksi, ratkaistaan samalla sekä ihmiskunnan ruokahuolto-, ilmastokatastrofi- ja suurelta osin jopa raaka-ainehuolto-ongelma.Laskelmieni mukaan omena on ainakin kaloreilla mitattuna viljaa tuottoisampi viljelykasvi. Omenien avulla poistetaan nälkä maailmasta. 10 miljoonaa neliökilometriä uutta metsää imee ilmakehästä myös sen ylimääräisen hiilen, jonka savupiipputeollisuus on tuottanut. Oman kokemukseni mukaan omenapuutarha tuottaa myös arvokasta ja hyvää sahatavaraa enemmän kuin normaalimetsä, eli monta mottia hehtaarilta vuodessa.Muuten omenapuiden alkukoti on Kazastanissa  Silkkitien varrella, jossa kasvaa tälläkin hetkellä miljoonia luonnonvaraisia omenapuita, pisimmät yli 30 metrisiä. Sieltä omenapuut on levitetty muinoin Silkkitien kauppiaiden mukana ympäri maapalloa. Kazastanin omenapuuvyöhykkeellä elää paljon karhuja, jotka myös ymmärtävät omenien päälle ja ovat tavallaan jalostaneet aikojen saatossa puita paremmiksi ihmisen kannalta, koska karhutkin antavat etusijan makeille omenille ja levittävät niiden siemeniä päästöjensä mukana.  


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi