Blogi

Johtava joukkuepelikansa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 06.09.2019 17:07

Blogi >>

Suomalaiset nuoret miehet ovat oppineet peruskoulu-uudistuksen myötä puhumaan ja halailemaan toisiaan ja niinpä piskuinen kansamme alkaa olla erilaisissa joukkuelajeissa maailman johtava kansakunta. Eilenkin kaatui Euroopan mestaruudenkin jalkapallossa joskus voittanut Kreikka ansaitusti jännittävien vaiheiden jälkeen. Ihan tuli lapsuus mieleen, kun seurasin ottelua Uukuniemellä yönpimeydessä radio korvalla.

 

Nyt tuntuu olevan jonkinlaiset mahdollisuudet siihen, että maajoukkueemme yltää EM-kisoihin ja siten kaikkien aikojen toiseksi parhaaseen saavutukseen jalkapallohistoriassamme. Tukholman olympialaisten suursaavutukseen emme varmaankaan vielä pysty. Silloinhan Suomi voitti ensiksi Venäjän ja sitten vielä Italian ja selvitti siten tiensä mitalipeleihin.

 

Otavan Suuressa Tietosanakirjassa kerrotaan, että pronssipelissä Hollantia vastaan iski mitaliväsymys ja poikamme hävisivät 9-0. Nyt olen tosin saanut selville, ettei se ollutkaan mitaliväsymys vaan krapula, joka poikiimme iski. Nimittäin ruotsalaiset järjestäjät ilmoittivat, että Suomella on välipäivä ennen Hollannin kohtaamista ja niinpä pojat lähtivät vähän kiertelemään Tukholman yöelämää. Kun he palasivat reissultaan, ilmoittivat kisaisännät, että pronssipeli onkin seuraavana päivänä. Se oli sitä tyypillistä ruotsalaista v----lua.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi