Blogi

Jouko Konttinen kertoo isästään Juho Konttisesta / 6.osa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 11.03.2018 20:03

Blogi >>

 

Tässä pari irtomuistelmaa isästäni. Aikaisemmin kerroin, että isäni nautti älyllisistä keskusteluista toisten saman kaltaisten kanssa. Sen sijaan vihasi pelkkiä alapään asioista jutustelevia. Isällä oli pari mottoa, jotka olivat hieman toisensa pois sulkevia, vai olivatko sittenkään? Ensimmäinen motto oli, että kun henkiset aseet loppuvat, niin sitten rupeavat nyrkit heilumaan. Toinen motto oli, että tyhmää on turha opettaa, sitä pitää lyödä. Kylläpä ukko noita mottojaan toteuttikin tilanteen mukaan.

 

Seuraava tapahtuma sattui, kun isäni oli 84-vuotias. Isällä oli tapana kirkolla käydessään pistäytyä baarissa kahvilla. Siellä oli ollut eräs seppä myös kahvilla aikamiespoikansa kanssa. Seppä oli iältään kuusikymppinen langanlaiha mies. Melkoisen juoppo käiverö. Oli kai se nakutellut pajassa jotain nuoruudessaan, kun sepäksi kutsuttiin. Seppä oli esittänyt, että voidaan heittää pojan autolla kotiin.

 

Isä oli suostunut ja oli lähdetty matkaan. Isä oli tuossa vaiheessa puolisokea, mutta piti tarkasti rahoistaan huolta. Tarkasti kotona suurennuslasin kanssa, minkä verran oli minkäkin kokoisia rahoja lompakossa. Olivat päässeet perille ja seppä oli ollut 10 markkaa vailla kyydistä. Isä oli antanut setelin ja asia sillä selvä. Ukkopa oli kotia päästyään ruvennut tutkimaan, että hän antoikin vahingossa kympin sijasta satasen. 

 

Seuraavalla kyläreissulla meni taas baariin kahville ja eikös siellä ollut seppä Keinänen taas poikansa kanssa päivystämässä. Iloisena oli esittänyt, että voidaan kyyditä kotia. Ukkopa napsautti saman tien seppää voimalla turpaan. Seppä oli tipahtanut lattialle. Toinnuttuaan oli ruvennut huutamaan baarinpitäjälle, että täytyy soittaa poliisi paikalle.

 

Baarinpitäjä oli vastannut, että ei hän kehtaa soittaa, kun otit noin vanhalta mieheltä turpaasi. Homma oli kuivunut siihen ja seppä sai kärsiä nahoissaan. Jälkeen päin isäukko rehvasteli asialla. Kertoi, että hän löi tarkoituksella turpaan, se seppä olisi mennyt keskeltä poikki, jos hän olisi mahaan lyönyt.

 

 


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Ucasi 16.01.2019 11:28
d3d3LmtvaXZpc3RvaW5lbi5uZXQ# itabinuug-a.anchor.com [URL=http://itabinuug-u.com/]itabinuug-u.anchor.com[/URL] http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ http://itabinuug-t.com/ ensiyop
Kirjoittanut Ekekor 16.01.2019 11:28
d3d3LmtvaXZpc3RvaW5lbi5uZXQ# upakus-a.anchor.com [URL=http://upakus-u.com/]upakus-u.anchor.com[/URL] http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ http://upakus-t.com/ ihixatit
Kirjoittanut Xopix 16.01.2019 11:28
d3d3LmtvaXZpc3RvaW5lbi5uZXQ# aelitome-a.anchor.com [URL=http://aelitome-u.com/]aelitome-u.anchor.com[/URL] http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ http://aelitome-t.com/ ohujobage

Kommentoi