Blogi

Kaksi puoliaikaa helvetissä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 01.04.2021 16:41

Blogi >>

Suomi hävisi eilen 3-2, mutta eittämättä maamme jalkapalloilu kaatui eteenpäin, sillä Huuhkajamme kamppailivat vieraskentällä yllättävän tasapäisesti Sveitsiä vastaan, joka on tällä hetkellä FIFA:n rankingin mukaan maailman kahdeksanneksi paras jalkapallomaa. Suomi on sijalla 60 ja on esimerkiksi selvästi Norjan ja Islannin alapuolella.

 

Eilinen peli osoitti, että globalisaatio on tullut mukaan jalkapalloiluunkin. Nimistä päätellen perussveitsiläisiä oli Sveitsin maajoukkueessa vähemmistö ja kyllä Suomenkin peli lepää pitkälle taitavien mamu-taustaisten pelaajien varassa. Muistelen, että kosovolainen parturini kertoi, että Sveitsin maajoukkueryhmässä on 11 kosovolaista. Tässä yhteydessä kannattaa palauttaa mieleen miten noin 50 vuotta sitten Kuopiossa nousi iso haloo, kun Kupsiin hyväksyttiin savonlinnalainen Ossi Loikkanen, joka tuli opiskelemaan Kuopion kauppaopistoon. Sen sijaan suonenjokelaisia maajoukkuetason miehiä ei Kupsiin huolittu, vaan he joutuivat siirtymään Mikkeliin.

 

Äsken uutisissa kerrottiin, että Suomeen muuttaneet venäläiset suomentavat sukunimiään sulautuakseen paremmin uuteen kotimaahansa. Se asia kuulostaa huolestuttavalta eikä anna hyvää kuvaa maastamme. Yhden nimenmuutoksen minä kyllä hyväksyisin, elikkä eilen ihan hyvin puolustajana pelannut inkeriläistaustainen Robert Ivanov voisi ottaa käyttöönsä äitinsä sukunimen Pakki, koska se olisi hyvä puolustajan nimi.

 

Muuten tänä iltana uutisten jälkeen näytetään Teemalla unkarilainen elokuva kaksi puoliaikaa helvetissä, joka käsittääkseni pohjautuu pari iltaa sitten kertomaani tapaukseen sota-ajan Ukrainasta. Silloinhan saksalaiset miehittäjät kohtasivat jalkapallo-ottelussa lähinnä Kiovan Dynamon pelaajista kootun yhdistelmän, joka puolusti Kiovan Dynamon kunniaa henkensä uhalla. Nähtäväksi jää, miten tämän illan pelissä käy.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi