Blogi

Kalle Könkkölä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 11.09.2018 17:47

Blogi >>

Suruviesti kertoi, että Kalle Könkköläkin on sitten poistunut keskuudestamme tuonilmaisiin. Miehestä muistan varsinkin sen, että hänen elämänkertakirjansa nimeltään Huoneekseni tuli maailma oli poliitikon elämänkerraksi harvinaisen hauska, vaikka olisi luullut, ettei Könkkölän elämä olisi antanut liiemmälti aihetta riemuun.

 

Muistan varsinkin sen, että Kalle Könkkölä valotti elämänkerrassaan hyvin avoimesti myös vammaisten rakkauselämää. Esimerkiksi kerran vammaisten etujärjestö Kynnys järjesti seksuaalipoliittisen seminaarin, jonka iltaohjelmaan kuului tutustuminen käsiteltävään aiheeseen liittyvään elokuvanäytäntöön.

 

Kalle, vielä sanastollisesti melko neitseellinen mies, joutui lujille uuden oppimisessa. Hän sai nimittäin luvan tulkita kahdelle sokealle tytölle, mitä valkokankaalla tapahtui. Sanat löytyivät vähitellen ja niistä on ollut hyötyä myöhemminkin. Tiettävästi Kalle, kuten myös tytöt, pysyivät kärryillä koko näytännön ajan.

 

Luulen, että Könkkölän eräs vihreä kansanedustajaryhmätoveri olisi sittenkin saattanut olla parempi selostaja kyseisessä elokuvanäytännössä. Kyseinen ryhmätoveri, vaikka ei ollutkaan muslimi, ei ainakaan hyvän tarinan mukaan jaksanut kaikin ajoin pidättyä ainakaan täysin yksiavioisuuteen. Kerrotaan, että jopa hänen vaimonsa ja tyttöystävänsä olivat yhtä aikaa synnytyslaitoksella, joka ratkaisu tietysti perhepoliittisesti on ihan perusteltua.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Kaisu 13.09.2018 09:18
Niin lähti Kalle Könkköläkin. Tuntuu surulliselle. Usein olimme
samoisa tilaisuuksissa mutta en päässyt keskusteluihin hänen kanssaan. Rauha hänen aielulleen.

Kommentoi