Blogi

Kansakuntien jakaantuminen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.08.2019 17:53

Blogi >>

Vaikka olen vanha mies jo, epäilen näkeväni sen päivän, jolloin Pohjois-Amerikan Yhdysvallat jakaantuu sosialistiseksi Itä-Pohjois-Amerikan Yhdysvalloiksi ja kapitalistiseksi Länsi-Pohjois-Amerikan Yhdysvalloiksi. Amerikkalaiset ovat jakaantuneet kahteen hyvin eri tavalla ajattelevaan leiriin eikä nykyinen presidentti näytä edes haluavan eheyttää kansaansa. Usa:n käsittämättömän valtava valtion velkakin hoituisi kätevästi sillä tavalla, että maksumies lakkaa olemasta.

 

Ja vaikka olen vanha mies jo, epäilen, että näen vielä sen päivän, jolloin Suomikin jakaantuu punavihreäksi Etelä-Suomeksi ja pohjoisemmaksi Juntti-Suomeksi. Raja kulkenee suunnilleen samalla linjalla kuin Nuijasodan ja sisällissodan aikaan. Epäilyni heräsi eilen, kun katsoin A-studion ohjelman Sylvia Modigista ja Teuvo Hakkaraisesta.

 

Ohjelmassa esiintyneen Hakkarais-Tepen näkemys ilmastonmuutoksesta herättää syvää raivoa etelässä ja vähintään yhtä syvää riemua pohjoisessa. Noita näkemyksiä on vaikea sovittaa yhteen punavihreän kuplan kasvattien kanssa, varsinkin koska Hakkarainen vetoaa mielipiteissään Jumalaan, jonka olemassa oloon läheskään kaikki eivät enää usko, kuten vielä minun lapsuudessani noin 96,25 % suomalaisista uskoi. Hakkaraisen räväkkä lausunto alkaa alla olevalla videolla noin 6 min. 20 sek. kohdalla.

https://areena.yle.fi/1-50247842 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi