Blogi

Kansanedustaja Heikki Riihijärvi ja hevoset

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 03.11.2018 18:51

Blogi >>

Luin joskus kauan sitten silloisen kuopiolaisen papin ja SMP:n kansanedustajan Heikki Riihijärven muistelmat, koska periaatteenani on lukea kaikki, minkä kiinni saan. Kirjan osio, jossa hän kertoi politikasta ja uskostaan oli kerrassaan hirveä, kun taas osio, jossa käsiteltiin hänen kouluvuosiaan ja hevosiaan, oli hirveän hyvä. Koulussa hän ei viihtynyt alkuunkaan ja siitä ajasta hänellä oli vain yksi hyvä muisto, joka oli se päivä, jolloin opettaja teki itsemurhan.

 

Mutta ennen kaikkea tämä pappi ja poliitikko oli hevosmies ja hän voitti joskus jopa hevoskynnön Suomen mestaruuden. Luin juuri Liisa Jaakonsaaren muistelmakirjan ja sekin todistaa Riihijärven hevosrakkauden puolesta. Nimittäin mies, joka ei ollut kovin kiinnostunut politiikasta, vaan enemmänkin hevosista, piti tapanaan nukkua sivistysvaliokunnan kokouksissa, joihin myös Jaakonsaari osallistui.

 

Eräässä sivistysvaliokunnan kokouksessa SKDL:n kansanedustaja Inger Hirvelä huusi kiukustuneena, miten hallituksen ehdotus uusiksi koululaeiksi oli Troijan puuhevonen. Silloin Heikki Riihijärvi säpsähti hereille ja kysyi suureen ääneen, että kuka täällä puhuu hevosista.

 

Muuten pastori Riihijärvi ei ollut virassaan mikään nykyajan vapautuksen teologian edustaja, vaan kerrankin kun hän oli Pohjoismaiden neuvostossa käsitellyt uskonnollista näkemystään, olivat puheenvuoron jälkeen muiden maiden kristillisten puolueiden edustajat tulleet huolestuneina kyselemään suomalaiskollegoiltaan, että millainen Jumala suomalaisilla oikein onkaan.  


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi