Blogi

Karhumäen kentän muistopaalu

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.09.2021 17:10

Blogi >>

Luin aika monennen kerran Tapio Rautavaaran muistelmateoksen En päivääkään vaihtaisi pois, vaikka itse tosin vaihtaisin elämästäni aika monta päivää pois. Kirjassa kerrotaan, miten Tapio Rautavaara joskus syksyllä 1943 viskasi Karhumäen kentällä koivukeppinsä lukemiin 80,97, eli yli kaksi metriä Yrjö Nikkasen silloista maailmanennätystä pitemmällä.

 

Se saattoi jopa olla ensimmäinen 80 metrin ylitys ainakin ihmiskunnan historiassa. Rautavaaran valmentaja Mikko Kajaani löi tapauksen muistoksi paalun keihään putoamiskohdalle. Maatuskat kentän reunalla todistivat tapahtunutta ja kehuivat urheilusankaria sirkuttamalla, että "ylen sie äijä visgoat".

 

Itse kävin muutama vuosi sitten Karhumäellä ja harmittaa, että en käynyt silloin tarkastamassa, olisiko Rautavaaran heiton muistopaalu vielä pystyssä. Kysyin eilen sosialistisessa mediassa, että onko joku käynyt tarkastamassa asian ja ilmeni, että eräs toinenkin tässä maailmassa oli ollut asiasta kiinnostunut ja käynyt Karhumäessä tarkastamassa asian ja todennut, ettei muistopaalua enää ollut.

 

Niinpä käynnistin sosialistisessa mediassa keskustelun siitä, että uusi muistopaalu olisi saatava Karhumäen kentälle  ja ideani sai kannatusta. Joku hyväkäs jopa ehdotti, että EU:lta tulisi pyytää 280.000 euron avustus muistopaalua sekä myös sitä varten, että avustusta käytettäisiin lisäksi Karhumäen piirin keihäänheittokulttuurin tukemiseen.

 

Ehdotus on mielestäni niin älytön, että se saattaisi jopa mennä EU:ssa läpi. Samalla kertaa voisi hakea EU:lta avustusta myös eräälle uukuniemeläiselle insinöörille, joka on suunnitellut Pisan tornin rakentamisessa sattuneen virheen oikaisemista.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi