Blogi

Karjalasta kajahtaa lupaavia uutisia Uukuniemelle

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 02.11.2018 19:17

Blogi >>

Karjalasta kajahtaa lupaavia uutisia. Nimittäin olen ollut uskossa, että Uukuniemellä asuu parin kymmenen vuoden kuluttua enemmän karhuja, susia ja biisoneita kuin ihmisiä, mutta saatan tapani mukaisesti olla väärässä. Maailmanhistoriallisten tapahtumien suunnaton vyöry viittaa vahvasti siihen suuntaan.

 

Nimittä Kuopiossa vieraillut Karjalan erikoisasiantuntija Arvo Tuominen tiesi kertoa, että Rautuun, ihan Uukuniemen lähelle, on nousemassa Formula-rata, jossa saatetaan jo lähiaikoina nähdä koko sivistyneen maailman seuraamia Formula 1 -kilpailuja. Yli sata miljoonaa euroa maksavan hankkeen puuhamiehenä on Mihail Shelomov, joka on varmasti tehnyt ahkerasti töitä ja säästänyt kovasti sukanvarteen, jotta projekti on tullut mahdolliseksi. Asiaan on tosin saattanut vaikuttaa se, että mies on Putinin serkun poika.

 

Rautu sijaitsee vähän Viipurin kaakkoispuolella ja luulen, että tyynenä kesäiltana Formuloiden ääni saattaa rikkoa Uukuniemen rauhallista elämän menoa. Jos suomalaiset suostuvat avaamaan rajanylityspisteen Parikkalaan, jonne johtaa Siperiasta moottori tie, olisi Uukuniemeltä vajaan tunnin matka seuraamaan Bottaksen ajoa. Luulen, että Formula 1 -kisat lisäisivät myös Papinniemen leirintäalueen liikevaihtoa, koska moni kisaturisti varmaankin pystyttäisi Sopu-telttansa Pyhäjärven rantahietikolle.

 

Toinen ilouutinen Karjalalle on se. että venäläiset suunnittelevat tiedekaupunkia Alhon kylään ihan Parikkalan lähelle rajan tuntumaan. Alhon kylä taitaa olla entistä Kurkijoen aluetta, josta Veikko Hakulinen oli syntyisin. Jos Parikkalan rajanylityspiste uskalletaan avata, saattaisi moni uukuniemeläinenkin tietokoneita harrastava peräkammarin tai uuninpankon poika saada hyväpalkkaisen toimen piilaakson palveluksessa.

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi