Blogi

Kausalan Cassius

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 03.01.2012 20:42

Blogi >>

Itsevarmojen puheidensa perusteella raviohjastaja Kalle Partasta alettiin kutsua Kausalan Cassiukseksi. Muistelmista päätellen lempinimi oli perusteltu. Tähän asti olen luullut, että Rokan Antin esikuva olisi ollut Viljami Pylkäs, mutta näin ei ollutkaan, vaan Partasen sotajutuista ilmenee, että Kalle Partanen se Rokan esikuva olikin.

 

Tosin Partasta ei määrätty kurinpidollisista syistä reunustamaan komentokorsun polkua ympyriäisillä kivillä, vaan hänet määrättiin lakaisemaan käpyjä metsästä. Tietysti alikersantti Partanen kieltäytyi. Asialliset hommat hän kyllä hoiteli, vaikka muuten olikin vähän kuin se Ellun kana. Komppanian päällikkö määräsi Kallen pataljoonan komentajan puhutteluun, niinhän sille Rokallekin kävi. 

 

Pohjimmiltaan humaani pataljoonan komentaja rankaisikin niskuroijaa määräämällä  tämän kalastustehtäviin, pitihän hänen Laatokan kasvattina osata kalastaa. Tehtäväksi tuli huolehtia siitä, ettei jalokala puuttunut upseerien pöydästä. Ja hyvin Partanen selviytyi tästäkin tehtävästä. Ensimmäisen kalareissun jälkeen komentaja ihmetteli arvokalan määrää ja tiedusteli, millä välineellä saalis oikein oli pyydystetty.

 

Partanen vakuutti käyttäneensä vain onkea. Melkein totta mies puhuikin tällä kertaa. Onkea hän oli käyttänyt, mutta kuitenkin ns. pioneerionkea. Siinä ei langan päässä olekaan koukkua perinteiseen tapaan vaan räjähdyspanos. Eikä kalantuloa voinut estää.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi