Blogi

Kekkosen suvun maisema

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 19.10.2018 18:02

Blogi >>

 Hulppea on syksyinen näkymä Suonenjoen Mustolanmäeltä. Mustolanmäki on sikäli merkittävä paikka maamme historiassa, että presidentti Kekkosen suvun ensimmäinen rekisteröity edustaja tavattiin tältä mäeltä. Virallisessa historiankirjoituksessa puhutaan hieman harhaanjohtavasti, että ensimmäinen Kekkonen olisi tavattu Pieksämäellä ja sikäli tieto on oikea, että aikoinaan tämä osa Suonenjoesta kuului Pieksämäkeen.

 

Kekkoset olivat liikkuvia kaskiviljelijöitä ja joku suvun edustaja asui Kärkkäälässäkin. Luulen, että paikannimi Kekkosenkallio voi periytyä tältä ajalta. Kekkoset kävivät viljelemässä kaskea myös Rieponlahden suunnalla Käpysalon saaressa, jossa samalla asialla liikkuivat todennäköisesti myös tulevan Kainuun Sanomien päätoimittaja Jussi Kukkosen esi-isät. Myöhemmin päätoimittaja Kukkonen edesauttoi Urho Kekkosen presidenttitietä luomalla myytin savutorpan pojasta, vaikka minusta Lepikon torppa on enemmänkin vauraan puoleinen kartano.

 

Kukkos-Jussikin oli urheilumiehiä aikoinaan, mutta nyt on syytä korjata eräs väärinkäsitys. Jonkun suuren urheilutapahtuman 100 metrin loppukilpailuun selvisivät alkuerien voittajat Kekkonen, Kukkonen, Kokkonen ja alkuerien paras kakkonen. Tarinassa mainittu Kukkonen ei ollutkaan toimittaja Jussi Kukkonen, vaan tulevan tv-toimittaja Anssi Kukkosen isä Rietu.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi