Blogi

Kenraaliharjoitus

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 05.06.2021 13:06

Blogi >>

Toivoa sopinee, että vanha uskomus siitä, että huono kenraaliharjoitus ennakoi hyvää ensi-iltaa, pitää paikkansa. Rakkaat Huuhkajamme pelasivat eilen viimeisen harjoitusottelunsa ja omin korvin radiosta kuulin, että pieni, mutta sitkeä, Viro oli selvästi parempi Suomen kotikentällä ja voitti ansaitusti 0-1.

 

Vähällä oli, etten pillahtanut itkuun ottelun päätyttyä. Suomi on sentään Fifan rankingissa 54. ja Viro vasta 104., joka tarkoittaa sitä, että veljeskansamme on melkein maailmankaikkeuden huonoin oikean valtion jalkapallomaajoukkue. Ainut valopilkku ottelussa oli, että omin korvin radiosta kuulin, että Rauno Sappinen oli kentän paras. Sappinen oli niitä harvoja kentälle päässeistä, joiden nimi kuulosti suomalaiselta, mutta valitettavasti hän on siitä huolimatta Viron kansalainen.

 

Sappinen saattaa olla inkeriläistaustainen, mutta en löytänyt netistä vahvistusta asialle, koska jostain syystä maamme media ei ole koskaan miestä haastatellut. Sen sijaan Suomen joukkueen inkeriläistaustainen vahvistus EM-joukkueeseenkin valittu Robert Ivanov, jonka äidin sukunimi on Pakki, joka on sopiva nimi puolustajalle, ei päässyt eilen kentälle, vaikka häntä olisi tarvittu, sillä 197-senttinen hujoppi toisi kummasti tehoa kulmapotkutilanteisiin, joissa Huuhkajat ovat tällä hetkellä tehottomia.

 

Muuten erikoiselta tuntuu se, että Suomen nykyinen maajoukkue selvisi suurturnaukseen, vaikka sen pelaajat ovat yksilötaidoiltaan eurooppalaisittain ajatellen lähinnä maakuntasarjatasoa. Kolme suomalaista on tosin Euroopan suurseuratasoa, mutta heitä ei jostain syystä ole saatu mukaan maajoukkueeseen. Parikymmentä vuotta sitten maajoukkueemme koostui Euroopan rahakentillä kunnostautuneista pelaajista, oli Litmasta, Hyypiä, Niemeä, Tihistä, Kuzhia ja Johanssonia. Vielä vaihtopenkilläkin istui maanosan huippujoukkueiden pelaajia, mutta siitä huolimatta suurkisoihin ei sillä porukalla selvitty.

 

Kiitän ja ylistän lopuksi luokanopettajan koulutuksen saanutta päävalmentaja Markku Kanervaa, joka onnistui siinä, mikä jäi isolla rahalla palkatuilta ulkomaalaisilta huippuvalmentajilta tekemättä. Epäilen, että Kanerva on oivaltanut sen vanhan helsinkiläisen pelinäkemyksen, että  kläägällä vaan sääreen, ellei mies muuten pysähdy. Eilen ikävä kyllä moisesta menettelystä virolaiset saivat ottelun ratkaisseen rankkarin.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi