Blogi

Kenraalimajuri Vasili Blohinin elämä ja teot

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 07.01.2022 16:16

Blogi >>


Televisiossa esitettiin juuri ohjelmasarja suomettumisesta, jossa saatettiin suorastaan naurunalaiseksi maamme poliittisen johdon Neuvostoliittoa myötäilevä pelokas toiminta kylmän sodan aikana.
 
Kuitenkin on helppo ymmärtää Suomen poliittisen eliitin pelokkuutta, kun tutustuu neuvostoliittolaisen kenraalimajuri Vasili Blohinin elämään ja tekoihin. Tässä yhteydessä on syytä korostaa sitä, että kaikesta huolimatta Suomen hallintojärjestelmä on vuosikymmeniä ollut liberaali länsimainen demokratia, jollaisesta hallintojärjestelmästä pääsee nauttimaan vain noin 10 % ihmiskunnasta, kun taas itäisen naapurimaamme hallintojärjestelmä ei ole ollut liberaali demokratia, vaan tyrannia, joka hallintojärjestelmä on maailmassa tavallisempi hallintojärjestelmä.
 
Kaikkitietävä Wikipedia kertoo edellä mainitun kenraalimajuri Vasili Blohinin elämästä ja teoista seuraavaa:
”Vasili Mihailovitš Blohin (7. tammikuuta 1895 – 3. helmikuuta 1955) oli neuvostoliittolainen kenraalimajuri, joka toimi NKVD:n pääteloittajana Stalinin vainojen ja toisen maailmansodan aikana. Hänen on arvioitu ampuneen omakätisesti 7 000 puolalaista sotavankia Katynin joukkomurhassa ja ehkä useita tuhansia muita Neuvostoliiton sisäisissä puhdistuksissa. Blohin on Guinnessin ennätystenkirjan mukaan kaikkien aikojen tuotteliain pyöveli.[1] Hän on eniten yksitellen tehtyjä murhia toteuttanut henkilö maailmanhistoriassa.
 
Tunnettuja Blohinin ampumia ihmisiä olivat Moskovan näytösoikeudenkäynneissä tuomitut korkea-arvoiset neuvostojohtajat sekä marsalkka Mihail Tuhatševski. Samoin Blohinin entiset esimiehet Genrih Jagoda ja Nikolai Ježov heidän menetettyään asemansa.
 
Stalinin kuoleman ja Nikita Hruštšovin valtaannousun jälkeen Blohin erotettiin nopeasti kaikista tehtävistään ja hänen sotilasarvonsa julistettiin menetetyksi. Hän alkoholisoitui vakavasti.
Virallisen tiedon mukaan Blohin teki itsemurhan vuonna 1955.[2] ”
 
Vaikka Suomen hallintojärjestelmä edustaa nykyään liberaalia länsimaista demokratiaa, on kuitenkin syytä muistaa, että on meidänkin historiassa asioita, joita ei olisi saanut tapahtua ja joita ei kannata kaunistella. Kun vierailin joskus Tampereelle, pisti silmääni kaupungin keskustassa seisova miekkamiestä esittävä patsas.
 
Minulle kerrottiin patsasta kutsuttavan Rummin-Jussiksi. Patsas on jostain merkillisestä syystä kuitenkin virallisesti nimitetty Tampereen Vapaudenpatsaaksi, vaikka huomattava osa kaupungin asukkaista piti sen pystyttämisen symboloivan enemmänkin sortoa ja laittomuutta, ja niinpä tarvittiin vallan korkeimman hallinto-oikeuden lupa muistomerkin pystyttämiseen. Mainittakoon, että patsaan mallina ollut Elias Simojoki oli aikansa huomattavin fasisti maassamme, ja hieman moniselitteinen vapauden käsite ei ollut tietääkseni ihan päällimmäisiä arvoja fasismissa.
 
Suutari-maanviljelijä Rummin-Jussi, joka oli viralliselta nimeltään Johannes From, oli eräänlainen suojeluskunnan itseoppinut sotapoliisi, joka vuonna -18 löi lihoiksi yli 70 punikiksi epäilemäänsä; tosin ainuvastaan joutui luopumaan myös järjestysmies, joka oli edellisenä syksynä poistanut iltamapaikalta siellä juopuneena riehuneen Rummin-Jussin. Rummin-Jussi lienee Suomen historian pahin pyöveli ja siten tavallaan meikäläinen vastine Vasili Blohinille.
 
Alla olevasta linkistä löytyy lisätietoa Vasili Blohinista, jonka arvellaan omakätisesti ampuneen noin 20.000 ihmistä ja myös kuva hänen haudaltaan. Tuolla Moskovan Donskoen hautausmaalla vierailevien suomalaisten kannattaa hiljentyä tämän paaden ääressä, koska ilman Blohinin kaltaisten miesten toimintaa me emme voisi vapaasti keskustella vaikkapa Nato-jäsenyydestä; Stalinhan tapatti talvisodan alla tiettävästi noin 30.000 Puna-Armeijan upseeria, joka asia pelasti Suomen.
Maailman pahimman pyövelin hautamuistomerkissä muuten pistää silmään vanhauskoisten ortodoksien risti, joka esiintyminen tässä tapauksessa lienee jonkinlainen venäläinen paradoksi.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Ak 08.01.2022 10:55
Nykänen taisi olla vallan alikessu, mutta taisi sittemmin menettää sotilasarvonsa liiallisen taistelutahdon vuoksi...
Kirjoittanut Minä 08.01.2022 03:56
Matti Nykänen, oliko hän myöskin korpraali, minäkin olen, ei ole tuonut paljon etuoikeuksia valitsemallani työuralla!(metsuri)!
Kirjoittanut Hannu M 07.01.2022 20:37
Eliaksen sotilasarvo oli korpraali joku muuan Adolf oli myös korpraali.

Kommentoi