Blogi

Kerjäläisurheilijat

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 06.06.2021 13:38

Blogi >>

Tämän päivän Helsingin Sanomissa paljastettiin syy siihen, miksi pieni täivaltion kaltainen Suomi pelaa tänään jo 12. kerran jääkiekon mm-turnauksen loppuottelussa, mutta sen sijaan Usa, Venäjä tai Saksa eivät pelaa. Urheilusivuilla oli juttu Heinon painijaveljeksistä ja kerrottiin, että he ovat suorastaan kerjäämällä yrittäneet rahoittaa olympialaisiin valmentautumisensa, mutta turhaa oli kerjääminen, sillä Tokioon veljekset eivät selviytyneet.
 
Heinot kertoivat, että valkovenäläiset painijat olivat kyselleet suomalaisilta, joiden tiedettiin tulevan hyvästä ja rikkaasta maasta, että paljonko painija meillä tienaa. Vastauksen kuultuaan kyselijät olivat ilmoittaneet, että tuollaisilla korvauksilla he eivät suostuisi painimaan. Valko-Venäjän valtio nimittäin maksaa nykyään painijoilleen palkkaa 1.500 euroa kuussa, joka on iso summa maassa, jossa keskipalkka on 939 euroa kuussa. Valkovenäläisten keskipalkka on muuten paljon enemmän kuin venäläisten, joilla se on 480 euroa kuussa, vaikka bkt:llä mitattuna Venäjä on maista rikkaampi, mutta Venäjällä suurempi osa kansantuotteesta joudutaan imperialistien paineesta käyttämään maanpuolustukseen.
 
Meillä keskipalkka on 2958 euroa, joten Valko-Venäjän systeemin mukainen palkka suomalaispainijoille olisi noin 5.000kuussa. Luulen, että jos suomalainen huippu-urheilija saisi moisen palkan, niin mitaleja sataisi ropinalla erilaisissa arvokisoissa. Suomalaiset huippujääkiekkoilijat ansaitsevat kuitenkin huomattavan hyvin ja sen vuoksi vastuuntuntoiset vanhemmat ohjaavat liikunnallisesti lahjakkaat lapsensa jäähallille, joka ymmärrettävää onkin ja sen vuoksi poikamme ovat taas loppuottelussa.
 
Heinon veljekset tiesivät kertoa, että esimerkiksi Serbiassa Em-mitalin saavuttanut urheilija saa 35 ikävuoden jälkeen valtiolta kuukausittain 500 euron avustuksen, joka laskujeni mukaan Suomessa tarkoittaisi noin 2.000 euroa. Minulla on tunne, että Suomen kansa tulee hyväksymään sen, että seuraava kansalaispalkkakokeilu suoritetaan urheilijoiden keskuudessa.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi