Blogi

Keskiyön aurinko

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 23.06.2020 16:43

Blogi >>

Tänään on päivä pisimmillään, mutta keskiyön aurinko ei silti täällä Uukuniemellä näy, vaan lähin tähtemme laskee Pyhäjärveen jo heti klo 23 jälkeen. Olen monta kertaa kironnut  kaksi kertaa vuodessa tapahtuvaa kellojen kääntelyä, mutta yhden kellojen kääntämisen minäkin vielä voisin hyväksyä.

 

Nimittäin sellaisen kellojen kääntelyn hyväksyn, jossa viisareita siirretään pysyvästi tunti nykyisestä eteenpäin. Silloinhan melkein koko maassa näkyisi keskiyön aurinko. Se olisi merkittävä piristysruiske maamme  koronan vuoksi riutuvalle matkailuelinkeinolle.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Ak 24.06.2020 11:43
Totta puhut. Tosin harvat kimalaiset näyttävät nnyt vähän terveemmiltä kuin ennen.
Kirjoittanut Hannu M 23.06.2020 18:57
Jatkan vielä tätä lopun alkua. Viisikymmentä vuotta sitten oli kotipaikkani omenapuussa täynnä kukkia ja mehiläisiä oli joka toisessa kukassa+muut pölyttäjät. Pari viikkoa sitten oli naapurin omenapuussa täynnä kukkia, parhaimmillaan siinä oli kolme mehiläistä+pari kimalaista. Heinäsirkat hepokatit perhoset sammakot sitsontiaiset kottaraiset pääskyset varpuset ym. ym. Luettelo on loputon. Kaikki ovat katoamassa kokonaan. Pahalta tuntuu seurata tätä kuolinkamppailua varsinkin lapsia ja nuorisoa ajatellen. Itse voin jo sanoa Eikan tavoin " Tiedän ma rauha mulle on mullassa suotu".
Kirjoittanut Hannu M 23.06.2020 17:55
Tuleeko tuo samainen aurinko kärventämään kaiken elänmän maapallolla? Tapahtuuko Ilmestyskirjan neljäs vitsaus?
Kyllä se on jo tullut ja etenee vauhdilla. Jotakin olisi tehtävä ja kiireesti. Mutta mitä ja miten? Vai onko jo liian myöhäistä.

Kommentoi