Blogi

Kiihkeät Cup-ottelut

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 27.06.2020 17:14

Blogi >>

Palataanpa vielä toissailtaiseen Kupsin  Suomen Cupin peliin ja sen aiheuttamaan harmitukseen. Mieleeni on nyt palautunut pätkittäin kuopiolaisten ja turkulaisten kaksi edellistä kohtaamista, joissa ei ole ulosajoiltakaan vältytty.

 

Noin viisi vuotta sitten Turun Palloseura saapui Kupsin vieraaksi Suomen Cupissa ja silloin erityistä mielenkiintoa ottelussa herätti se, että joukkue olivat saaneet vahvistuksekseen vallan Westhamissa pelanneen virolaisen, jonka uskottiin olevan todellisen pelimiehen. Mutta ei ollut Viron poika vahvistus sillä kertaa, vaan pikemminkin päinvastoin. Muutaman minuutin pelin jälkeen hänet ajettiin kentältä suoralla punaisella.

 

Ottelusta kehkeytyi kuitenkin elämää suurempi näytelmä. Tps hallitsi mielin määrin, mutta maalia se ei saanut aikaiseksi varsinaisella peliajalla eikä myöskään seuranneella puolen tunnin jatkoajalla. Sitten mentiin rankkarikilpailuun, joka jatkui tasatilanteessa siihen asti, kunnes kuopiolaisista oli ampumatta enää nuori ja lupaava maalivahti Joonas Pöntinen.

 

Ensiksi hän minun muistoni mukaan torjui turkulaisten laukauksen; tosin uskon Palloliiton virallisen historian väittävän pallon osuneen ylähirteen. Sen jälkeen maalivahti Pöntinen laukoi varmasti omalla vuorollaan pallon pömpelin perukoille ja Kups eteni Cupissa jatkoon, mutta hävisi sitten loppuottelussa Hjk:lle, koska eräs afrikkalainen peluri ajettiin ulos, koska hän vaati vastustajalle varoitusta tämän  törkeästä rikkeestä. Sellaista ulosajoa ei tietääkseni maamme jalkapallohistoria tunne toista kpl:a.

 

Noin kolme vuotta sitten Kups kohtasi Cupin pelissä Turussa muistaakseni Interin. Silloin kaksi Interin miestä ajettiin kentältä ja Kups hallitsi sen jälkeen peliä suvereenisti, mutta voittomaalia se ei saanut aikaiseksi varsinaisella peliajalla eikä myöskään puolen tunnin jatko-ottelussa. Silloinkin Inter voitti sitten rankkarikisan, kuten se teki toissailtanakin.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi