Blogi

Kissojen ja koirien paratiisi

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.07.2019 18:39

Blogi >>

Vaikka sortavalalaisten hyvinvoinnin taso ei ole vielä pohjoismaista luokkaa, niin kissoilla ja koirilla kaupungissa hyvät oltavat. Sortavalaa voikin perustellusti pitää kissojen ja koirien paratiisina. Venäjä on nykyään niin vapaa maa, että siellä kaupungeissakin kissat ja koirat voivat käyskennellä vapaina toisin kuin yksilönvapautta rajoittavissa länsimaissa. Jos Suomessa jossakin kaupungissa juoksentelisi koira vapaana, niin todennäköisesti Yleisradion lähetykset  katkaistaisiin hätätiedotuksella.

 

Kissat ja koirat ovat Sortavalassa hyödyllisiä perheenjäseniä, sillä kissat torjuvat pihapiirien jyrsijöitä ja koirat kaikenlaisia kuluku-ukkoja. Vaikka lemmikit saavat elää kaduilla ihan vapaasti, niin ihmeen hyvin ne selviävät liikenteen seassa. Meidän piloille hemmoteltu Dinge-koiramme ei olisi selvinnyt minuuttiakaan, jos se olisi päässyt kadulla karkaamaan hihnasta.

 

Kuvan arvokas vanha herra oli ulkoiluttamassa kissaystäväänsä Väinämöisenpuistossa, jota Suomen vallan aikaan kutsuttiin Kolmikulmapuistoksi.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi