Blogi

Könönen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 23.01.2021 15:02

Blogi >>


SM-liigaa on sattuneesta syystä pelattu ilman katsojia ja niinpä vasta eilen pystyin seuraamaan kauden ensimmäisen Kuopion Kalpan, eli entisen Sortavalan Palloseuran ottelun, kun se kohtasi Jyväskylässä sikäläisen Jypin. Ottelu televisioitiin maksuttomalla kanavalla, joten sen seuraaminen onnistui minultakin, syömäköyhältä mieheltä.

 

Kalpa oli joukkueista selvästi parempi ja se ilahdutti minua. Sen sijaan se, että selostaja Antero Mertaranta, joka on taustaltaan Suonenjoen Mertoja, ei ilahduttanut minua, koska hänen äänestään kuvastui selvä myötätunto jyväskyläläisiä kohtaan. Mutta ylpeyttä ja suurta iloa tunsin siitä, että ottelun hallitseva hahmo ja voittomaalin tekijä oli sukulaispoika Juuso Könönen, joka on pikkuserkkuni poika eli siis lähisukulaiseni, koska molemmat olemme taustaltamme Suonenjoen Könösiä.

 

Könösten suku on kasvattanut muitakin synnynnäisiä maalinsylkijöitä kuin Juuso Könösen. Nimittäin en ole varmaankaan ennen kertonut, että syksyllä 1967 tein seitsemän maalia Kärkkäälän kansakoulun joukkueessa sen kohdatessa Rieponlahden kansakoulun vastaavan yhdistelmän.Se on ylivoimaisesti elämäni suurin aikaansaannos.

 

Luulen, että me Könöset olemme synnynnäisiä maalinsylkijöitä, koska ilmeisesti sukumme testosteronitaso on poikkeuksellisen korkea. Siihen ominaisuuteen viittaisi se, että suvun suonenjokelainen kantaisä, jota kutsun Kanta-Könöseksi, Risto Könönen siitti ainakin 24 lasta, tosin suuremmistakin määristä kylällä huhutaan ja että hän onnistui saattamaan nuorikkonsa raskaaksi vielä 74 vuoden kypsässä iässä, joka asia ei onnistune edes Sauli Niinistöltä.

 

Muuten olen varma, että lähi aikoina Juuso Könönen siirtyy NHL:än erittäin rahakkaalla sopimuksella ja luulen Könösten olevan niin sukurakkaita, että enköhän minäkin, syömäköyhä mies, tule vielä upporikkaaksi. 

 

Yllä olevassa kuvassa Suonenjoen Könösten kantaisä poseeraa reilusti yli 90-vuotiaana ja kuvassa on myös pienehkö otos myös hänen jälkeläisistään.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi