Blogi

Kolme ihanteellista jalkapalloilijanuorukaista

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.01.2019 18:54

Blogi >>

Kohta alan seuraamaan Viafreelta Suomi-Ruotsi-jalkapallomaaottelua ja pelkään pahaa, että ne jyrää meitin jälleen kerran. Mutta tällä kertaa meillä on ihan hyvä selitys sille, jos ne jyrää meitin. Nimittäin Huuhkaja-joukkueemme ei ole nyt parhaassa mahdollisessa iskussa, koska tuulen nopea kärkimies Riku Riski kieltäytyi syvistä eettisistä syistä matkustamasta Qatariin, joka tietysti oikein onkin.

 

Nyt on sitten paljastunut, että Suomen jalkapallomaajoukkueessa on ainakin kolme ihanteellista nuorukaista, joka on hieno asia.  Vähän aikaa sittenhän Suomen maalivahti Jesse Joronen, joka on Simpeleen poikia siitä Uukuniemen läheltä, kertoi jossain haastattelussa, että hänen mielikirjansa on Dostojevskin Idiootti ja että hän on sen lukenut moneen kertaan. Lisäksi tämä pari kymmpinen ja ilmeisesti ammattilaisjalkapalloilijana hyvin ansaitseva nuorukainen totesi, että raha ja materiaalinen onni ovat vain hetkellisiä.

 

Jesse Joronen on kirjallisuusmausta päätellen todella erilainen nuori ja muutenkin hyvä ihminen. Enpä usko, että kukaan suomalainen jääkiekkoilija, paitsi valmentaja Alpo Suhonen, olisi Idiootin lukenut. Suomen jalkapallomaajoukkueesta saattaa Jorosen lisäksi löytyä toinenkin Pentti Haanpään tuotannosta tuttu Lukuhullu Täky, koska hyökkääjä Timo Furuholm ilmoittaa harrastuksekseen kirjallisuuden. Hän kertoi haastattelussa lukeneensa viimeksi Marquetzin Sadan vuoden yksinäisyyden. Uskon vahvasti, että Idiootinkin hän on lukaissut.

 

Tässä yhteydessä en jaksa olla muistuttamatta siitä, miten neljännesvuosisata sitten jääkiekon puolella puhuttiin älykkökentällisestä, koska ainakin yksi kolmikosta, eli toinen Wahlstenin veljeksistä,  oli suorittanut merkonomin tutkinnon.

 

Kohta alkavan Suomi-Ruotsi-ottelun voi katsoa tästä linkistä eikä maksa mitään, mutta kirjautua täytyy ja se vie aikaa minuutin.

https://www.viafree.fi/ohjelmat/urheilu/huuhkajat

.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi