Blogi

Korona-elvytys

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 19.03.2020 16:55

Blogi >>

Sekä Usa:ssa että Suomessa on koronan aheuttaman taantuman elvytykseen luvattu käyttää noin 1000 euroa asukasta kohti. Se on iso määrä rahaa, mutta jostain syystä valtion velkaantumisesta ei nyt kukaan kanna huolta. Eikä meillä Suomessa syytä huoleen olekaan, koska olemme hyvin vakavarainen kansa.

 

Nimittäin suomalainen saa eri lähteistä rahaa keskimäärin noin 40.000 euroa vuodessa, kansallisvarallisuutta meillä on non 200.000 euroa nokka kohti ja valtion velkaa vain 20.000 jokaista asukasta kohti. Eläkerahastoissakin on noin 40.000 € per Suomen kansalainen.

 

Sen sijaan USA:ssa on meno huimempaa. Siellä liittovaltion velkaa on asukasta kohti kolme kertaa Suomea enemmän ja uutta velkaa otetaan kiivaaseen tahtiin, vaikka monien asiantuntijoiden mukaan noususuhdanne on menossa, jolloin vanhojen talousoppien mukaan velkoja pitäisi maksaa pois ja rahaa pistää säästöön huonojen vuosien varalle. Muistaakseni jo Sanassa neuvotaan tekemään samoin.

 

Ilmeisesti presidentti Trump kuitenkin ajattelee, että jos rahat loppuvat, sitä painetaan lisää, joka saattaa olla ihan oikea tapa toimia, koska inflaatiota ei näytä tulevan ja tuskinpa rahaa lainanneet kiinalaisetkaan tulevat amerikkalaisten velkoja väkisin perimään.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi