Blogi

Koronatilastoja

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.01.2022 16:23

Blogi >>

Vaikka olen hyvin rokotusmyönteinen ihminen, niin viime yönä ymmärsin häivähdyksenomaisesti rokotekriittisiä. Oli käynyt kolmannella piikillä ja vaikka aiemmat kerrat menivät hyvin, niin viime yön valvoin horkankaltaisten kuumepuskien kourissa. Olisiko asiaan vaikuttanut se, että rokotuksen jälkeen olisi pitänyt pitää kolmen päivän tauko liikunnan suhteen, niin itse en joustin tuosta määräyksestä.

 

Nähtäväksi jää, mihin Suomi ja maailma on menossa koronan suhteen. Tähän asti maamme hallituksen tytöt, jotka ovat sosiaalisen median mukaan tehneet kaiken väärin, ovat pitäneet maamme koronatilastot niin kauniina, että epäilen Suomen tilastoja vääristellyiksi. Nimittäin meillä on todettu tähän mennessä 306.000 koronatartuntaa ja kuolemia on siunaantunut 1.638, eli vain noin yksi 180 tartunnan saaneesta on kuollut. Tosin Norja pystyy tässäkin asiassa menestyksellä kilpailemaan kanssamme, koska siellä tartuntoja on 444.000 ja kuollaita 1.350.

 

Ruotsinkin lukemat ovat paljon synkempiä, koska siellä sairastuneita on 1.420.000 ja 15.337 sairastunutta on menehtynyt, eli länsinaapureita on korona koetellut väkilukuun suhteutettuna viisi kertaa Suomea kovemmin. Venäjän tilanne näyttää aika erikoiselta sikäläisten viranomaisten antamien tietojen valossa. Siellä tartuntoja on rekisteröity 10,45 miljoonaa ja koronakuolleita 310.00 eli joka 30. koronaan sairastunut on kuollut, eli kuolemia tartuntojen määrään suhteutettuna on kuusi kertaa Suomea enemmän.


Parhaiten maailman maista näyttää koronasta selvinneen taudin emämaa Kiina, koska sen 1400 miljoonaisesta väestöstä on tautiin menehtynyt vain 4363 sikäläisen virallisten tilastojen mukaan. Tosin epäilen, että Kiinaakin paremmin on menestynyt Pohjois-Korea, mutta vielä sieltä ei ole tullut virallisia tilastoja.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 10.01.2022 20:18
Taisinpa olla taas väärässä - tuskin Kiina suostuu kisojen peruuttamiseen, kun maan korontilanne tilastojen mukaan valtavn hyvä. Eri asia on, löytyykö terveitä urheilijoita...
Kirjoittanut Hannu M 10.01.2022 18:43
Luulen että Pekingin olympialaiset perutaan tai keskeytetään. Korona leviää nyt vesivehmaan jenkan tahtiin joka puolella palloa. Kuinka moni urheilijakin kerkeää sen tartunnan kuukauden sisään saada. Ps. Sinähän Aulis olit myös sitä mieltä että kisat perutaan.

Kommentoi