Blogi

Kotikenttäetu

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 28.06.2020 18:34

Blogi >>

No niinhän siinä kävi, kuten epäilikin ja Turun Inter eteni Cupin loppuotteluun niin että vain heilahti. Kotikenttäetunsa ja hyvän onnenkin vuoksi Inter voitti muutama päivä sitten Kupsin vain vaivoin rankkarikisan jälkeen, mutta tänään se murskasi FC Lahden 5-0 ja tietysti kotikentällään.

 

Itse olen pillilupiaskin kanteen laskeskellut, että kotikenttäetu vastaa keskimäärin lähes yhden maalin etua, joten asialle olisi tehtävä kiireesti jotakin. Ainakin kilpailu- ja kuluttajavirasto voisi puuttua tähän epäreiluun kilpailuasetelmaan, koska ammattilaisjalkapallossa on meilläkin kyse miljoonista, jotka nyt Kupsilta siis livahtivat sivu suun.

 

Olen jyrkästi sitä mieltä, että Suomen Cupin loppuvaiheen ottelut tulisi pelata molempien joukkueiden kotikentillä ja loppuottelu puolueettomalla maaperällä. Nythän helsinkiläisjoukkueilla on loppuottelussa etulyöntiasema, koska pelit tavallisesti pelataan maamme jalkapallopyhätössä eli Helsingin Olympiastadionilla.

 

Muuten päivällä Kupsin A-junioreilla oli vihdoinkin vastassaan puhtaasti perussuomalainen joukkue eli Malmin Palloseura Helsingistä. Savolaiskatsojat yrittivät keksiä joukosta edes kuuluisia Malmin mustalaisia, mutta sellaisiakaan ei löytynyt. Kupsin nuorilla on tänä kesänä ollut vaikeuksia rannikkokaupunkien vahvasti ulkomaalaistaustaisten joukkueiden kanssa, mutta nyt ei ongelmia ollut.

 

Peli oli tosin sikäli mielenkiintoinen, että katsomossa jännitettiiin sitä, että tekeekö kotijoukkue yli kymmenen maalia, joka olisi ollut Keskuskentän ennätys. Ennätystä ei tehty, koska Kups voitti vain 8-1.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi