Blogi

Kulkumies ja urheiluhieroja Asko Vehviläinen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.08.2019 19:34

Blogi >>

Ihan tuli lapsuusajat mieleen, kun polkupyörällä ajanut kulkumies pyysi vettä juodakseen. Kulkumies kertoi olevansa Pirttiselän Räsäsiä, jonka jo arvasinkin, koska kulkumies oli kovasti Viktor Klimenkon näköä. Räsäsen suvun muinainen esi-isä oli kasakka ja jostain syystä nämä geenit vaikuttavat vieläkin eivätkä Räsäset ole tavallisia pallonaamasavolaisia.

 

Koska kulkumies oli Kärkkäälän Räsäsiä, hän jo kuulustelujen alkuvaiheessa myönsi olevansa lääkäri, kuten hänen suvussaan miehillä on tapana. Ja koska Kärkkäälän Pirttiselän urheiluhistoria on pitkä ja paksu kuin gorillan käsivarsi, mm. kulkumiehen setä, kuivankälpeä SKDL:n kansanedustaja Pauli Räsänen hallitsi suvereenisti Pohjoismaiden parlamentaarikkojen hiihtomestaruuskisoja, vaikka mukana oli norjalaisia olympiavoittajiaan, hän hänen lajiaan kysyessäni kertoi olevansa urheilulääkäri.

 

Hän myös kertoi juuri olleensa Kalevan kisoissa ja että siellä vietettiin muistohetki edesmenneen legendaarisen urheiluhieroja Asko Vehviläisen kunniaksi, jonka kulkumies kertoi olleen myös Pirttiselän poikia. Tieto oli minulle uusi ja ihmeellinen, tiesin kyllä Vehviläisen olleen suonenjokelaisia, mutta olin uskonut hänen olleen Vehvilän kylän poikia, koska sieltähän ne Vehviläiset ovat yleensä ovat lähtöisin.

 

En väittänyt kulkumiehelle vastaan, koska yleensä luotan lääkäreihin, urheilulääkäreihin varsinkin. Niinpä pidän tästä lähtien maamme tunnetuinta urheiluhieroja Asko Vehviläistä Kärkkäälän poekana. Toiseksi tunnetuin urheiluhieroja lienee Yrjö Koivistoinen, joka toimi Hannes Kolehmaisen hierojana, managerina ja harjoittelukumppanina. Hän oli kuopiolaisia, mutta todennäköisesti sukujuuriltaan kärkkäälän poekia.

   


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 11.08.2019 15:19
Pitänee uskoa Pirttiselän miehen todistajan lausuntoa. Asko Vehviläinen oli sittenkin Vehvilän kylän poekia. Vaikka luotankin lääkäreihin, niin ilmeisesti helsinkiläislääkäri ei tuntenut kunnolla Suonenjoen kylä- ja entistä koulupiirijakoa.
Kirjoittanut Antti Vehviläinen 10.08.2019 22:23
Kirjoittanut Erä-Antti 10.8. 23.20.

Ei kannata kaikkiin janoisten kulkumiesten puheisiin luottaa.
Kyllä Asko oli Vehvilänkylän poikia lähtöisin, mutta hierontatyön hän teki Jalkalankylällä. Minä olen Pirttiselän Vehvläisiä ja hiihtelin poikasena Askon kanssa kilpaa.


Kommentoi