Blogi

Kups jyrää kaikilla rintamilla

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 12.03.2018 17:41

Blogi >>

Harva on se asia, josta suomalainen urheilunystävä on saanut viime aikoina iloita, mutta meillä kuopiolaisilla on kuitenkin yksi asia, josta saamme iloita. Nimittäin Kuopion Palloseura on tänä vuonna jyrännyt kaikilla rintamilla. Kupsin miehet ovat voittaneet kirkkaasti kaikki viisi Suomen cupin otteluaan, Kupsin A-juniorit ovat voittaneet viisi karsintapeliään ja pelanneet yhden tasan ja Kupsin B-junnut ovat omassa karsintasarjassaan voittaneet neljä peliä ja pelanneet kahdesti tasan.

 

Kuopion miehet ja pojat ovat siis pelanneet tänä vuonna 18 sarja peliä tappiotta. Ihmettelen, ettei kaupungin valtalehti Savon Sanomat, joka on muuten maamme ainut palloilulehti, jossa on myös kuolinilmoituksia, ole noteerannut asiaa. Luulen, että Kupsin jalkapallomenestys on ainutlaatuista maassamme. Edes Helsinki ei pysty esittämään vastaavaa, sillä helsinkiläisten junioreiden palloilutasoa ei voi tällä hetkellä moittia, ei ainakaan liiaksi.

 

Kuopiolaisten junioreiden onni on ollut se, että turkulaiset joukkueet ovat pelanneet eri lohkossa. Perinteisesti varsinaissuomalaiset juniorijoukkueet ovat olleet savolaisille pahoja vastustajia, koska sikäläiset nuoret ovat pari numeroa lyhytkasvuisia savolaisnuorukaisia isompia. Miesten otteluissa fyysisyys on ollut Kupsin puolella kiitos rotevarakenteisten afroafrikkalaistaustaisten vahvistusten.

 

Kupsin A-junioreiden peräpäänlukko ja erikoistilanteissa myös yläpään pelote Mikko Pitkänen on tosin näyttävä poikkeus pienenpuoleisten savolaispelaajien joukossa, koska hän lienee tällä hetkellä pisin rekisteröity suomalaisjalkapalloilija. Savossa on periteisesti kasvatettu myös jokunen hongankolistaja, koska sellaisia miehiä tarvittiin aikoinaan, kun heiniä jouduttiin mättämään tallinylisille.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi