Blogi

Kups voitti ihan 5-0

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 16.07.2021 15:37

Blogi >>

Eilen oli Keskuskentän ilmassa suuren urheilujuhlan ja helleenisen kirkkauden lisäksi myös raamatullisen pyhyyden tuntua, kun Kups kohtasi Konfferenssiliigan ottelussa armenialaisen Fc Noahin. Tässä yhteydessä on syytä paljastaa, että Fc Noah on suomennettuna Noakin jalkapallokerho, ja syytä on myös korostaa, että vierasjoukkueen yhden pelaajan selkämyksessä luki Ararat. Se lienee ollut tuon miehenpuolen nimi, vaikkakaan pelaajaluettelossa sitä ei mainita. Kuten jokainen, joka jotain maailmasta tietää, tietää, että Nooakin arkki juuttui Araratin laelle, vaikkakaan sitä ei ole vielä etsinnöistä huolimatta onnistuttu löytämään.

 

Kups voitti ihan 5-0 ja luulen, että lopputulos oli katastrofi Kuopion jalkapalloilulle, koska nyt Kups joutuu Veikkausliigakiireiden lisäksi pelaamaan ainakin kaksi Euro-ottelua ja siitä ei hyvää seuraa, vaan tappioita kummassakin sarjassa. Kun muualla sivistyneessä maailmassa jalkapalloilijat keskittyvät tällä hetkellä kansainvälisiin otteluihin kaikessa rauhassa, niin Kups lentelee ympäri Eurooppaa. Pahaa pelkään, että Veikkausliigassa edes pronssimitali on vielä kovan työn takana.

 

Eiliset Noakin pojat herättivät minussa sääliä. Ilmeisesti köyhän maan joukkue on joutunut pelailemaan vain aidoilla nurmikentillä ja nyt Kuopion muovinen viheriö oli heille vieras elementti. Armenia on hyvin köyhä maa, eli sen bkt on vain 5.000 €/asukas eli vajaat kahdeksasosa meikäläisestä. Siitä huolimatta maa yritti sotia vähän aikaa sitten paljon rikkaampaa naapuriaan öljyvaltio Azerbaidzania vastaan, jonka puolustusbudjettikin on enemmän kuin Armenian koko valtion budjetti.

 

Siinä sodassa tapahtui se harvinainen asia, että islamilainen valtio voitti sodassa kristityn valtion. Yleensä kristittyjen jumala on ollut sodissa muslimien jumalaa väkevämpi. Armenia muuten on maailman vanhin kristillinen valtio. Siellä kristinuskosta tuli valtion uskonto ennen kuin Roomassa.

 

Eilisen ottelun hienot maalit voi katsoa tästä linkistä:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ygmWYqohFQA

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi