Blogi

Kupsin putki katkesi harmittavalla tavalla

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 25.06.2020 17:29

Blogi >>

Vaikka päälle tunkeva kasvihuoneilmiö ja uhkaava maailmanloppu harmittavatkin, harmittaa minua kuitenkin tällä hetkellä enemmän se, että Kupsin 17 ottelun tappioton putki katkesi eilen vieraskentällä Turussa harmittavalla tavalla rangaistuspotkukilpailun jälkeen, kun joukkue hävisi Suomen Cupin neljännesvälierässä sikäläiselle Interille lukemin 5-4.

 

Pääsin mukaan pelin tiimellykseen kännykän teksti-tv:n välityksellä vasta ottelun loppupuolella, jolloin Kups vielä johti 1-3 ja peli näytti urheilukielellä taputellulta eli selvältä pässin lihalta. Kuitenkin harmitukseni oli melkoinen, kun myöhemmin tarkastin tilanteen ja tulikirjaimin näytöllä luki Interin tulleen viime hetkillä tasoihin ja voittaneen lopulta jatko-ottelun ja rangaistuslaukauskisan jälkeen ottelun ja edenneen näin kohti Cup-voittoa ja kohti Keski-Euroopan rahakenttiä.

 

Erityisen harmittavaa oli se, että peli ehkä ratkesi kuopiolaisten afrikkalaispelaajan ulosajoon. Se oli harmittavasti neljän vuoden sisällä jo kolmas cup-ottelu, jonka Kups hävisi afrikkalaispelaajan ulosajoon. Fyysisesti sikäläiset pelimiehet ovat hyviä, mutta itsehillintäpuolella olisi vielä parannettavaa.

 

Tosin kulttuurierotkin saattavat aiheuttaa sen, että afrikkalaiset ovat erotuomareiden erityisen tarkkailun kohteena. Muistanpa tapauksen, jossa rikkeestä varoituksen saanut  mustamies ajettiin kentältä, kun hän keltaisen kortin nähtyään ryntäsi hieromaan erotuomarin poskia ja loukkasi näin törkeästi tämän koskemattomuutta. Erotuomari ei ymmärtänyt, että Afrikassa poskien hieromisella pyydetään anteeksi.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi