Blogi

Kuukkelin kuvauksen maailmanmestari Hannu Siitonen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 05.02.2019 19:16

Blogi >>

Vaarallinen yhteiskunnallinen radikalismi on leviämässä huippu-urheilijoidemme keskuuteen. Kuukkelinkuvauksen maailmanmestari ja keihäänheiton Euroopan mestari Hannu Siitonen, Parikkalan Urheilijat,  lausuu Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä metsäpolitiikastamme sellaista, jota yleensä on totuttu kuulemaan vain kettutytöiltä, jotka herättävätkin yleistä inhoa älykkyytensä vuoksi.
 
Lainaan nyt suoraan Hesarin kuukausiliitteestä Siitosen haastattelua:
 

Se, mitä Siitonen haluaa sanoa, on selkeää ja yksinkertaista. Kaikki Etelä-Suomen vanhat metsät pitäisi suojella kertarysäyksellä. ”Se ei hetkauttaisi Suomen metsäteollisuutta mitenkään. Niin vähän niitä on jäljellä”, Siitonen perustelee. ”Ja hakatkoon sitten niitä puupeltoja miten tykkäävät. Niitähän kyllä piisaa.”

 

Oikeassahan Siitonen on, jos asiaa ajatellaan yksinkertaisen matemaattisesti. Luulen, että Suomen bruttokansantuotteesta metsäteollisuus synnyttää noin 10 %. Jos metsistämme suojeltaisiin tehometsäntaloudelta 10 %, pienentäisi se bruttokansantuotettamme 1%:n verran, eli nykytalouskasvun oloissa palaisimme elintasossamme viime kesäkuun tasolle. Ja kyllä me silloinkin jotenkin selvittiin, vaikka vaikeaa se toki oli.

 

Oikeastaan hupaisa asia on se, että Hannu Siitosen kuvaamalla dokumenttielokuvalla "Metsän tarinalla" oli enemmän katsojia elokuvateattereissa kuin toisesta urheilumiehestä, eli Teemu Selänteestä, kertovalla dokumentilla. Siitosen radikaaleihin mielipiteisiin ja upeisiin valokuviin voi tutustua tästä linkistä ja ilmeisesti facebook-tunnuksilla pääsee kirjaantumaan Hesarin sivuille.

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005984657.html

 

 

 


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Hannu M 05.02.2019 19:55
Upeat kuvat ja dokumentti. Oikeat arvot, hieno mies.

Kommentoi