Blogi

Kuusamolaisten syrjintä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 12.09.2020 14:38

Blogi >>

Rasismi- ja syrjintäkeskustelussa olisi syytä huomioida myös kuusamolaisiin kohdistuva vihapuhe. Nimittäin Kalle Päätalon noin 40 paksua mölläriä ja noin 20.000 sivua sisältävä tuotanto sisältää suuren määrän kuusamolaisiin kohdistuvaa vihapuhetta. Suinkaan harva ei ole se kerta, jolloin Kassun kirjoissa vakuutetaan, että kuusamolaiset miehet ovat riippamunia ja tuppimulkkuja, vaikka mitään tieteellistä tutkittua tietoa väittämän tueksi ei löydy.

 

Itse olen miettinyt, mistä taivalkoskelaisten kuusamolaisvastaisuus johtuu ja luulenpa keksineeni syyn. Elikkä Taivalkosken savotoihin saapui paljon Kuusamon miehiä ja nämä herättivät kateutta, koska kuittasivat usein taivalkoskelaisia miehiä paremman tilin. 

 

Se, että kuusamolaisten tienestit olivat keskimäärin taivalkoskelaisia parempia, johtui siitä, että Kuusamosta Taivalkoskelle lähtivät etupäässä rivakat miehet, laiskemmat jäivät makoilemaan kotinsa uuninpankoille. Ja onhan lisäselitys vielä sekin, että kuusamolaisia on monta kertaa taivalkoskelaisia enemmän, joten isommasta populaatiosta löytyy myös enemmän huippuyksilöitä.

 

Olen kuitenkin sitä mieltä, että valtakunnan syyttäjän tulisi ajatuksella lukea Kalle Päätalon tuotanto ja ryhtyä tarvittaessa toimiin kuusamolaisiin kohdistuvaa vihapuhetta sisältävien kirjojen poistamiseksi kaupoista ja kirjastoista.

 

 


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Ak 13.09.2020 08:22
Varsinkin kalamiehenä Pekka Aunus Kejonen oli hyvä.
Kirjoittanut Larry Holmes 12.09.2020 18:47
Kirjailijoista puheen ollen, lähtikö eilen taivaaseen kirjailija joka on samalla lyömätön Suomen ennätysmies. Pekka Kejonen sai taitelijaeläkkeen 1979, koska elämäntapa oli vetänyt miehen huonoon kuntoon. Sinnikäs Pekka tekikin ryhtiliikkeen ja ehti nauttia taiteilijaeläkettä lähes 41 vuotta. Pekan kirjat, varsinkin Utsjoella asuessa olivat hienoja ja helposi luettavia, koska puutteelinen koulutus estää tajuamisen, niin sanottujen taidekirjojen lukemisen suhteen.

Kommentoi